Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisinin dördüncü maçında Anadolu Efes'i 82-73 mağlup eden Fenerbahçe Beko, seride durumu 2-2 yaptı. 

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanan karşılaşmayı 82-73 kazanan Fenerbahçe, evindeki ikinci maçını kazanmayı başardı.

Sarı-lacivertlilerin galibiyetinde Nicolo Melli, Kostas Sloukas, Melih Mahmutoğlu ve Ahmet Düverioğlu'nun performansı etkili oldu. Mücadelede Melli 19, Sloukas 16, Ahmet Düverioğlu ve Melih Mahmutoğlu 12'şer sayıyla oynadı.

Kaptan maçı çevirdi 

Karşılaşmanın son bölümlerine 72-72 eşitlikle girilirken Fenerbahçe Beko Kaptanı Melih Mahmutoğlu attığı 5 sayıyla mücadeleyi sarı-lacivertlilerin lehine çevirdi.

Melih'in sayılarının ardından sarı-lacivertli ekip iyi savunma yaparak üstünlüğünü son ana kadar sürdürdü.

Ataman yine kaybetti

Serinin üçüncü maçında Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda ilk kez galibiyet sevinci yaşayan Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, Ataşehir'den yine mağlup ayrıldı.

Ataman, Galatasaray ve Anadolu Efes'in başında farklı organizasyonlarda 15 kez Ataşehir'de Obradovicyönetimindeki Fenerbahçe Beko'ya karşı salondan yenilgiyle ayrılmıştı.

Fenerbahçeli taraftarlardan teknik faul tepkisi

Fenerbahçeli taraftarlar, Nikola Kalinic'in ikinci çeyrekte aldığı teknik faul sonrası hakemlere büyük tepki gösterdi.

Tepkilerin uzun süre devam etmesinin ardından hakemlerin talebiyle uyarı anonsu yapıldı.

Zeljko Obradovic: (Fenerbahçe Bekolu oyuncular için) Bugün oynayış şekilleriyle gurur duyuyorum

Fenerbahçe Beko Başantrenörü Zeljko Obradovic, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisi dördüncü maçında Anadolu Efes'i 82-73 yenerek seride durumu 2-2'ye getiren oyuncularının oynama şeklinden dolayı gurur duyduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Obradovic, şunları kaydetti:

"İki gün önce oyunumuzu değiştirmemiz gerektiğini söylemiştim. Oyuncularıma güvendiğimi ve karakterli insanlar oldukları ve reaksiyon göstereceklerini söylemiştim. Bugün oynayış şekilleriyle gurur duyuyorum. İlk çeyreği domine ettik. Bazı fauller sorun oldu ve Anadolu Efes geri dönüş yapıp, daha iyi oynadı. Onların her zaman kaliteyi takım olduğunu söyleriz. Seri 2-2 oldu ve yeniden başladı. Onların sahasındaki maça hazırlanmamız gerekiyor. Taraftara müthiş destekleri için teşekkür ediyorum." 

Sırp antrenör, hakem yönetimi hakkındaki bir soru üzerine "Hakemlerle ilgili konuşmak istemiyorum. Bütün lig boyunca konuşmadım. Şimdi de konuşmak istemiyorum. Bırakalım onlar kendi işlerini yapsınlar." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Beko forması giyen Ahmet Düverioğlu, herkesin çok iyi mücadele ettiğini vurgulayarak, "Herkes savaştı. Bazen onlar bazen biz öne geçtik. Bu maçı herkes istiyordu. İnanılmaz atmosfer vardı. Bu da bizi destekledi ve kazanmamızı sağladı." şeklinde konuştu.

Ergin Ataman: Avrupa liglerindeki en iyi final serisi oynanıyor

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe Beko'nun maçın son toplarında daha başarılı olup, müsabakayı kazandığını dile getirdi.

Müsabakayı değerlendiren Ataman, "Maçın başında Fenerbahçe Beko'nun agresif olacağını bekliyorduk ve öyle oldu. İlk çeyrekte 12 sayılık avantaj elde ettiler. Seride 2-1 önde olmamızın oyuncular üzerinde az da olsa rahatlığı oluyor. Fenerbahçe Beko, sahasında kaybetmemek için iyi başladı. İyi bir dönüş yapıp, ilk yarının sonlarına doğru maça ortak olduk. Maçın ikinci yarısı da aynı şekilde geçti. Bitime 1,5 dakika kala eşitliği yakaladık. Son bölümde Larkin'in hücumundan yararlanamadık. Melih Mahmutoğlu ise sayıya çevirdi. Onlar maçın son toplarında daha başarılı olup, kazandı. İki takımın oyuncularını da kutlamak gerekiyor. Bir gün arayla müthiş mücadele var sahada. Avrupa liglerindeki en iyi final serisi oynanıyor." yorumunda bulundu.

Kenardan istedikleri katkıyı alamadıklarını aktaran Ataman, "Fenerbahçe Beko, kenardan gelen oyunculardan 21 sayı buldu. Biz ise 10 sayı ürettik. Fenerbahçe Beko'nun belki hep eksik olduklarını söylüyorlar ama kenarda çok tecrübeli oyuncuları var. Melih Mahmutoğlu, Sinan Güler, Ahmet Düverioğlu ve Ali Muhammed var. Onlar, bizim gençlerimize göre daha fazla katkı alıyorlar. Maçın son bölümünde Moerman ve Beaubois'in oyunda olmayışı bizi çok zorladı." şeklinde görüş belirtti.

Ataman, sosyal medya hesaplarını kapattığını belirterek, "Sosyal medyada Twitter ve Instagram hesaplarımı kapattım. Daha rahatım, kimse bana ulaşamıyor. Bundan sonra böyle olacak." diye konuştu.

Anadolu Efesli basketbolcu Vasilije Micic ise şunları kaydetti:

"Bu akşam Fenerbahçe Beko maçı bizden biraz daha fazla istedi. Maç boyunca yaptıkları hamlelere iyi karşılık verdik. Maçın sonunda bazı atışları kaçırdık. Bu akşam faul problemi sıkıntısı yaşadık. İki oyuncumuz beş faulle dışarıda kaldı. Bahanelere gerek yok. Önümüzdeki maça hazırlanacağız."