Fenerbahçe Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, yarın ve 26 Haziran'da gerçekleştirilecek. Ülker Stadı'nda gerçekleştirilecek kongrede mevcut Başkan Ali Koç ve Eyüp Yeşilyurt başkanlık için mücadele edecek. Aidatını yatıran 29 bin 9 üyenin oy kullanması bekleniyor.

KONGRE TARİHİNDE DEĞİŞİKLİK

Salgın koşullarında yapılacak olan seçim daha önce ilkinin 29-30 Mayıs, çoğunluğun sağlanamaması halinde ikincisinin 5-6 Haziran'da yapılması planlanmış, içişleri Bakanlığının "Kademeli Normalleşme Tedbirleri" kapsamında ertelenmiş ve ilki 5-6 Haziran, ikincisi ise 12-13 Haziran tarihleri arasında olacak şekilde belirlenmişti.

İçişleri Bakanlığının haziran ayı normalleşme tedbirlerindeki yasaklar nedeniyle pazar gününe denk gelmemesi gereken seçim, 5-6 ve 12-13 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilememiş ve son olarak 18-19 ve 25-26 Haziran tarihlerine alınacağı duyuruldu.

BAŞKAN CUMARTESİ GÜNÜ BELLİ OLACAK

Fenerbahçe Kulübünde iki gün sürecek genel kurulda, başkanı seçmek için oy verme işlemi 26 Haziran Cumartesi günü yapılacak. Kongrenin ilk gününde yarın, yönetim, denetleme kurulunun ibra edilmesi ve 2021 yılı bütçesi üyelerin oylarına sunulacak, başkan adayları seçim öncesi son konuşmalarını gerçekleştirecek.

Başkan, yönetim kurulu ve diğer kurulların belli olacağı cumartesi günü ise üyeler oy kullanacak.

BAŞKANLIK İÇİN İKİ ADAY BULUNUYOR

Fenerbahçe Kulübünde kongrede başkanlık için şu ana dek iki isim adaylığını açıkladı.

Mevcut Başkan Ali Koç, 3 yıl daha görev almak için üyelerden oy bekleyecek. Ali Koç, 2-3 Haziran 2018'deki kongrede Aziz Yıldırım'a karşı kazanarak, başkan olmuştu.

Diğer aday Eyüp Yeşilyurt ise Fenerbahçe Kulübünün 34. başkanı olmak için üyelerin oyuna talip olacak.

ENGİN VERELDEN ADAYLIK AÇIKLAMASI

Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Engin Verel, başkanlık için aday olacağını duyurdu. Verel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bugün saat 15.00'te başkanlığa aday olacağını belirtti.

Engin Verel'in de aday olması durumunda başkanlık yarışı 3 kişi arasında gerçekleşecek.