Tayfun Daştan/ Diriliş Postası

Fenerbahçe deplasmanda oynadığı ve 3-1 kazandığı Akhisar maçıyla birlikte, çıktığı son 4 maçta galip gelmeyi başardı. Özellikle ezeli rakibi ve bir sonraki maçta karşılaşacağı Galatasaray’ın puan kaybettiği haftada aldığı galibiyetle oldukça rahatladı. Tek kaybı gördüğü kartla cezalı duruma düşerek Galatasaray derbisinde oynayamayacak olan Mehmet Topal oldu.

Geçen sene genel olarak duran toplar ve karambollerden gol bulan Fenerbahçe, bu sene organizasyonlarla ve paslarla gol bularak, (Advocaat’ın başarısı) taraftarın istediği oyunu yavaş yavaş oynamaya başladı ve bunun yanında taraftarını tribüne çekerse şampiyonluk potasından düştü denilen Sarı Lacivertli ekip tekrar şampiyonluğun en büyük adayı olur.

AATİF YILDIZLAŞTI

Özellikle Ozan Tufan’ın sakatlığından sonra daha fazla oynama şansı bulan Faslı futbolcu burları iyi bir şekilde kullandı.Karabükspor karşısında attığı golden sonra, önceki akşam Akhisar karşısında da attığı güzel gol ve soldan içeri girip ayağının dışı ile Van Persie’ye yaptığı harika asistle formayı kolay kolay geri vermeyeceğini gösterdi. Ozan sakatlıktan döndükten sonra takımdaki yerini alırsa Volkan Şen kulübeye çekilebilir, çünkü Aatif formayı verecek gibi gözükmüyor.

AKHİSAR MAÇA ORTAK OLABİLİRDİ

Akhisar Belediyespor kazandığı penaltıyı gole çevirebilse maçta skor 1-1’e gelecek ve o dakikadan sonra maça ortak olacaktı. Hugo Rodallega çok kötü bir vuruşla topu dışarı yollayarak bu ortaklığı istemedi.Maçın ikinci yarısının başlarında daha etkili oynamaya başlayan Akhisar, ikinci golü yedikten sonra oyundan düştü.Yediği üçüncü ve oldukça enteresan golden sonra attığı tek golün bir önemi kalmadı…