Levent Gütekin

Transfer sezonunun  sonlarına yaklaştıkça kadrolarını şekillendiren takımlar arasında Galatasaray, Serdar Aziz’i kadroya kattıktan sonra sessizliğe bürünmüş, bu durum ise sarı kırmızılı taraftarların tepkisine yol açmıştı. Yaklaşık 1,5 aydır iki forvet bir ön libero almak için girişimlerini sürdüren yönetim, her iki mevkide toplamda 8-9 futbolcuyla özel olarak ilgilenirken, transfer heyetinin Selçuk İnan’ın yanına Diarra – Gökhan İnler – Tiote – Johansen ve LucasLeiva’yı, ileri uca ise Bony – Eren Derdiyok – Rodallega ve Eren Derdiyok isimlerini taraftarları bunaltma noktasına getirdi.

Ön liberoya LucasLeiva, forvete  Eren Derdiyok

Bu hafta sonuna kadar en az 2 transferi açıklaması beklenen Galatasaray’ın ilk hamlesini ön liberoda LucasLeiva ile kullanacağı öğrenilirken, forvet adayları arasında en güçlü ihtimalin ise Eren Derdiyok olması bekleniyor.

Sosyal medyada taraftar transfer istedi
Galatasaray’ın gündemine gelen orta saha ve forvet oyuncularını tek tek değerlendiren sarı kırmızılı taraftarlar, sosyal medya üzerinden transfer edilmesini istediği ikiliyi açıkladı. “Orta sahada hangi futbolcuyu görmek isterdiniz?” sorusuna cevap veren Galatasaraylı taraftarlar LassanaDiarra’yı ilk sıraya koyarken (%62) Lucas Leiva ise ikinci sırada (%23) yer aldı. Johansen’i üçüncü tercih olarak gören (%10) Galatasaraylılar Gökhan İnler ve Tiote’ye rağbet göstermezken, iki oyuncunun aldığı toplam oy ise %5’te kaldı.



Forvet hattındaki futbolcuları da değerlendiren Galatasaraylı sosyal medya kullanıcıları Bony’i (%86) tek geçerken, Eren Derdiyok (%8), Rodallega (%3), Niasse ise yine (%3) oy oranıyla bir hayli geride kaldı.