Levent Gültekin/ Diriliş Postası

Fenerbahçe maçından sonra Riekerink’le yollarını ayırmaya hazırlanan, fakat dün yapılan toplantıda Hollandalı teknik adama son bir şans veren Galatasaray, yeni hoca arayışlarına alttan alta devam ediyor. Akhisarspor’dan ‘Özer Hurmacı’ meselesi yüzünden ayrılan Cihat Arslan ile dirsek teması halinde bulunan sarı kırmızılı yöneticiler Avrupa pazarına da açılırken, Pazartesi günü ABD Milli Takımı’yla ilişkisi kesilen Jurgen Klinsmann ve bir başka Alman teknik adam Mathias Sammer isimleri çok ciddi bir şekilde yazılıp çizilmeye başlandı.
GALATASARAY İÇİN SÜREKLİ ALMANLAR YAZILIP ÇİZİLİYOR AMA...

Cuma günü Bursaspor ile TT Arena’da hayati derecede önemli bir maça çıkacak olan Galatasaray’da Riekerink son şansını iyi değerlendirmek isterken, olası ters bir sonuçta Sportif AŞ’nin hoca konusunda ‘B’ planını devreye sokacağı öğrenildi. Genelde Alman teknik direktörlerle adı anılan Galatasaray’ın Sammer ve Klinsmann ile hiç ilgilenmediği ortaya çıkarkan, aslında iki çalıştırıcının da Galatasaray’a çok uzak olduğu belirtildi.

SAMMER'İN SAĞLIK SORUNLARI VAR

Bundes Liga’da feci bir sezon geçiren ve son 2 yıldır Play-Out’larla ligde kalmayı başaran Hamburg’un geçtiğimiz hafta Mathias Sammer’e Sportif Direktörlük teklifi ilettiği fakat Sammer’in bu teklifi ciddiye bile almadığı öğrenildi. Almanya’nın en köklü takımlarından biri olan Hamburg’un kendisine talip olması karşısında basın mensuplarına açıklama dahi yapma gereği duymayan Sammer’in büyük sağlık problemlerinin olduğu, 50 yaşındaki antrenörün şu anda kendisine gelen bütün teklifleri geri çevirdiği öğrenildi.

KLİNSMANN TABİRİ CAİZSE TÜRKLERE SOĞUK BAKIYOR

Galatasaray ile adı anılan bir başka teknik adam ise Jurgen Klinsmann. ABD Milli Takımı ile çıktığı son maçta Kosta Rika’dan 4 gol yiyen Klinsmann’ın görevine son verilirken, Alman hocanın bundan sonraki kariyerine Premier Lig’de devam etmek istediği belirtildi. Yıllık ücret olarak pahalı bir teknik adam olan Klinsmann’ın Türkiye ve Türk insanına mesafeli bir yaklaşımı olduğu belirtilirken, 52 yaşındaki çalıştırıcının kesinlikle Süper Lig’e gelmek istemediği anlaşıldı.