Süper Lig'de 8. haftanın en önemli maçı aslında çok da gergin olmayan bir şekilde yaklaşıyordu herkes için. Önce Fikret Orman sakin bir ses tonuyla Fenerbahçe ve hakemlere yüklendi, Aziz Yıldırım'ın her zamanki tavriyla cevabı gecikmedi. Maça 48 saat kala Bülent Yıldırım, kan ter içinde kâbus görmeye başlamıştır. Saha dışında tüm silahlar ortaya çıkarken saha içinde de muazzam bir mücadele olacak.

CANER-SOW, NECİP-KERİM
Maçın en görkemli, en kıran kırana savaşının yaşanacağı, kemik seslerinin net duyulacağı bölgesiyse Fenerbahçe'nin sol, Beşiktaş'ın sağ kanadı... İsimlere baktığınızda Fenerbahçe'nin net avantajı gözüküyor. Necip'in son Erciyes maçında hiç yoktan var ettiği faciaları biliyoruz. Caner ve Sow'un hücum gücünü de. Fenerbahçe, Necip'in üstüne oynayacaktır.

Diğer kanatta da muazzam bir mücadele olacak. Motta-Olcay, Gökhan Gönül-Kuyt tarafı da kıyasıya savaşacak. Olcay'ın 3-3'lük maçta Gökhan'a Klasbahis attığı çalımı ve ardından topu nasıl ağlara gönderdiğini hatırlıyoruz. Gökhan bu sefer kolay lokma olmadığını gösterecektir. Nasıl Sow, Necip'in üstüne oynayacaksa, Kuyt da Motta'ya bilenecek ve kırmızı kart gösterttirmeye çalışacaktır. Başkanların açıklamalarından sonra o kartlar kolay çıkacak mı göreceğiz.

Beşiktaş'ın net olarak Fenerbahçe'den önde olduğu belki de en belirgin yer, forvet hattının uç noktası. Demba Ba, Emenike önünde net favori... Nijeryalı Emenike sadece gücüne güveniyor. Olimpiyat'ta, soğuk, yağışlı ve rüzgarlı havada bir nebze işe yarayabilir. O kadar... Demba Ba aklı ve yeteneği Emenike'de yok. Akıl belki vardır ama kullanmak istemediği kesin... Kadlec-Bekir'in, özellikle de Bekir'in hatasını Senegalli affetmez.

Teknik direktörlerin hamlelerinin kısıtlı ve belli olduğu maçta, kanatların, özellikle de Necip-Sow tarafının mücadelesi her şeyi belirler...