Levent Gültekin/ Diriliş Postası

Geçtiğimiz hafta 11 puanlık maça çıkan ve TT Arena'da Kayserispor'a kaybeden Galatasaray, Jan Olde Riekerink'in görevine son vermiş, Hırvat çalıştırıcı Igor Tudor'un sözleşmesinden faydalanarak genç teknik adama imzayı attırmıştı.
2 gün önce Florya'da ilk antrenmanına çıkan Tudor, Ç.Rizespor deplasmanı öncesi yıldız futbolcu Bruma'yı kadro dışı bırakarak camiaya büyük bir şok yaşattı. Karabükspor'dayken 'En beğendiğim futbolculardan biri Bruma' diyen Tudor'un aldığı bu radikal karar yönetimi de şok ederken, Sneijder ve Eren Derdiyok gibi ofansif oyuncuların olmadığı bir haftada Bruma'nın kadro dışı kalması 'Büyük kumar' olarak yorumlandı.

Peki Bruma neden kadro dışı kaldı?

Başkan Dursun Özbek ile imza törenine çıkan ve yeni Galatasaray'ın şifrelerini veren Igor Tudor, egoların, kaprislerin bir kenara bırakılması gerektiğinin, takımın bir bütün halinde mücadele etmesi ve ekip ruhunun ortaya çıkmasının şart olduğunun altını çizmişti. Hafta içi antrenmanda top sadece ayağındayken oynayan ve arkadaslarına yardım etmeyen Bruma Tudor'un bir hayli tepkisini toplarken Hırvat antrenörün bu durumdan rahatsız olduğu yıldız futbolcuyu yedek kadroya aldığı belirtildi. 'Benim yerim nasıl olsa garanti' anlayışında olan Bruma, yedek takımla beraber çalışmalara devam etmek istemeyince ağrılarım var bahanesini ortaya attı. Bu bahane karşısında takımda olumsuz bir hava yaratmak istemeyen Tudor, genç futbolcuyu Rize deplasmanına götürmeme kararı alırken, hırslı çalıştırıcı Bruma konusunu maçtan sonraya sakladığını da ifade etmekten geri kalmadı. 

Beşiktaş maçı öncesi Bruma'yı havaya sokmak ve onu daha fazla hırslandırmak isteyen Tudor'un böyle bir yöntem izlediği de gelen bilgiler arasında...