Kocaeli'de kentin simgesi olan pişmaniyenin çekme anındaki görünümüne sahip olacak 33 bin kişilik stadyum inşaatının yüzde 95'lik kısmı tamamlandı. Stadın şubat ayında açılması bekleniyor. 

Toplam 89 bin metrekare arazi üzerinde yapımı süren stadyum, kentin simgesi olan pişmaniyenin çekme anındaki görünümünde yapılacak dış cephesiyle ilgi çekiyor.

'SONA YAKLAŞILDI'

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, stadyum yapım çalışmalarında sona yaklaşıldığını söyledi.

Dış cephe kaplama, çimlerin serilmesi öncesindeki zemin ve çevre düzenleme çalışmasının başladığını ifade eden Çintimar, "Kısa zaman sonra stadyumumuz açılış seviyesine gelecektir. Şu anda dış cephe kaplama ve içerideki doğal çim zemin çalışmasıdır. Mekanik elektrik ve elektronik aydınlatma işlemleri tamamlandı. 57 loca oluşturuldu. Şu anda kaba inşaatın yüzde 95, ince işlerde de yüzde 80'ler seviyesine ulaşıldı. Stadyum, tahminen şubat sonunda açılışa hazır hale gelecektir. Öncesi olur sonrası olmaz diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

'STADYUM KENTİ YANSITACAK'

Çintimar, stadyumda Kocaeli'nin simgesi olan unsurların da kullanıldığını anlatarak, dış cephesinin pişmaniyenin çekme anındaki görünümünde olacağını, içeride de Kocaelispor renklerinin kullanıldığını belirtti.

Bu anlamda Kocaelispor yönetimi ve taraftarlar derneğiyle çalıştıklarını dile getiren Çintimar, "Koltuk renklerinin beğenildiği bu işte, Kocaelispor yönetimi ve taraftarlar derneğinin de imzası vardır. Kentin en önemli simgelerinden birisi pişmaniyedir. Bizim stadyumumuz da kenti yansıtacaktır. Kocaeli, futbol kentidir. Kocaelispor'un geçmişteki başarılarını biliyoruz. Şu anda takımın gidişi iyi, gelecek sezon kentteki diğer takımlarımızın da ihtiyaçlarına cevap verecek. FIFA kriterlerinde dünyanın en önemli stadyumlarından birisi olacaktır." ifadelerini kullandı. 

'ORGANİZASYONLARDA EV SAHİPLİĞİ RAHATLIKLA YAPABİLECEKTİR'

Çintimar, stadyumun A Milli Futbol Takımı'nın da maçlarına ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Burası ulaşım açısından İstanbul'a yakın. Lojistik avantajları fazla. Önümüzdeki süreçte stadyumun açılış maçını A Milli Futbol Takımı'nın bir müsabakasıyla yapabilir miyiz diye düşündük. Bu yatırımın milli takım müsabakasıyla taçlandırılması çok daha güzel olur. Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden İstanbul takımları da bazı maçlarını burada yapabilir. Bu gibi stadyumlar, ulusal ve uluslararası müsabakalar düşünülerek ortaya konulmuştur. Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı futbol organizasyonlarına ev sahipliği rahatlıkla yapabilecektir."