Avrupa'daki finansal fair-play sıkıştırması yüzünden pek çok takımın kısıtlamaya gitmesini fırsat bilen takımlardan birisi de River Plate. Sezon başında Boca Juniors'un yaptığı Carlos Tevez hamlesine cevap vermek isteyen River, sezon sonunda aralarında Muslera'nın da bulunduğu bazı üst düzey yıldızları kadrosuna katma kararı aldı.
Muslera'ya menajeri aracılığıyla teklif yapan, Uruguaylı kalecinin de "gurur duyarım" sözleriyle onayladğı transfer için gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Claudio Taffarel'in ayrılacak olmasından sonra kendisinin de Galatasaray'dan ayrılma zamanının geldiğini düşünen Muslera bir süredir menajeri Daniel Fonseca aracılığıyla River Plate ile görüştü.
30 yaşındaki Muslera'nın River Plate'den yılda 3 milyon dolar istediği Arjantinlilerin bu teklifi kabul ettiği, Buenos Aires ekibinin de Galatasaray'a 9 milyon dolar bonservis bedeli ödemeye hazırlandığı bildirildi. Teklifin Mayıs ayı içinde yapılacağı, River Plate'nin Muslera'nın Arjantin'de oynama isteğini kullanacağı da gelen bilgiler arasında.