Düzce'de düzenlenen Baja Rallisi'ne katılan Atilla ve Gökçen Kabaş çifti,motokros branşında birbirine rakip oldu.

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Devlet Hastanesinde pratisyen hekim olan 33 yaşındaki Atilla Kabaş (33), AA muhabirine yaptığı açıklamada, eczacı eşi Gökçen Kabaş ile bir arada yarışarak güzel bir şey paylaştıklarını söyledi.

Türkiye'de bu kadar büyük ve çok merkezli bir organizasyon ilk defa yapıldığını vurgulayan Kabaş, "Ralli çok ciddi bir spor, etkinlik ve tanıtım. Bunu eşimle paylaşmak, dayanışma içerisinde sürdürmek çok keyifli. Ben çok fazla yarışmadım. Eşimin motosiklet geçmişi benden daha az olmasına rağmen benden daha fazla yarış gördü. Esas kendisi yarışıyor. Benim bu ralliye katılımım oldu. Birkaç defa da ATV branşında yarıştım. Esas yarışçı eşimdir." diye konuştu.

Eşinin 6 yıldır motosiklet kullandığını belirten Atilla Kabaş, şöyle konuştu:

"Şehir içinde ulaşım ve spor amaçlı çeşitli motosikletlere bindi. Son iki yıldır bunu sportif amaçlı, kuralına uygun olarak yapmaya karar verdik. Düşük hacimli motorlardan başlayarak enduro tarzı motosikletlere binmeye başladı. Belli bir seviyeye geldikten sonra bir hedef koymaya karar verdik. Dünya standartlarının getirdiği disiplinle bu işi yapmak istedik. Geçen yıl enduro branşında bazı yarışları yakalayabildi. Bu yıl şu ana kadar yarış takvimindeki bütün yarışlara katıldı. Şu ana kadar yapılan 3 yarışı da başarı ile sorunsuz bitirdi. Sonrasında rallide böyle bir organizasyon duyduk. Bu kaçırılacak bir şey değildi. Atladık, geldik."

"Beni yarışlarda geçiyor"

Eşinin yarışmalarda kendisinden daha başarılı olduğunun altını çizen Atilla Kabaş, "Eşimle biraz önce 4,5 kilometrelik parkurda yarıştık. Sağolsun, kendisi bana en az bir dakika kadar fark attı. Bunu evde ayrıca konuşacağız. İşin şakası bir tarafa zaman zaman aramızda çok güzel rekabet ve dayanışma oluyor. Birbirimize yardımlarımız oluyor. Bu iş tek başına yapılacak bir iş değil. Bu işin çok ciddi bir ekibi olması lazım." dedi.

"Türkiye şartlarında bunu çok da yerine getirmek o kadar mümkün değil." diyen Kabaş, şunları kaydetti:

"Teknik ekip gerekiyor. Arkadaş dost olarak bile sırtındaki çantanızı birisinin tutması gerekiyor. Beslenme ve diğer ihtiyaçlarımızı karşılıklı yardımlaşarak çözüme kavuşturuyoruz. O benim ya da ben onun mekaniği oluyor. Ben daha çok onun mekanik problemleriyle ilgileniyorum. Kendisi de mekanik konuda ciddi mesafe kat etti. Sadece sürüş ve moral anlamda değil, birçok anlamda birbirimize destek oluyoruz.

Atilla Kabaş ayrıca ilk defa eşiyle aynı yarışlarda mücadele ettiklerini sözlerine ekledi.

"Bu işi kadınlar da yapabilir"

Aynı hastanenin eczane bölümünde çalışan Gökçen Kabaş (30) ise asıl hedefinin bu sporun bayanlar tarafından da yapılabileceğini kanıtlamak olduğunu ifade ederek, "Onun dışında bizim amacımız, keyif almak. Eşim olmasa ben burada olamazdım. Teknik, mekanik ve sürüş tekniği anlamında zorlukların üstesinden tek başıma gelemezdim. Atilla’nın bu anlamda bana katkısı çok büyük. Eşim benim hem menajerim, hem sponsorum, hem teknikerim, hem doktorum, hem eşim hem de yoldaşım. Bana benden çok inandığı için kendisine çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Eşi ile birlikte yarışınca hem organizasyon ekibinden hem de izleyicilerden olumlu tepkiler aldığını ifade eden Kabaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Düzce’de yarıştığımız andan itibaren bayanlar eşlerine 'bu işi kadınlar da yapabilir' diye söylemeye başladı. Aileler çocuklarına yarış içerisindeki hakem arkadaşlar da eşlerine durumumuzu anlatmaya başladı. Bu işi kadınlar yapabilir. Bunu burada kanıtlamış olduk. Yarışta hedefim, yapabiliyor olduğumu görerek mutlu olmak diyebilirim. Yarışlarda başarılı olabilmek en büyük hedeflerden biri. Zaman ne gösterir, bilemiyorum. Daha büyük desteklerle iyi yerlere gelebileceğimi düşünüyorum."

Anne babalara seslenen Kabaş, "Çocuklarınızın ellerinden tutun. Kız çocuklarının bunu yapabileceğini bilin ve yönlendirin. Arkası mutlaka gelecektir. Sponsorlarımıza seslenmek istiyorum. Pahalı bir spor olduğu için sporcuların desteklenmesi gerekiyor. Enduro branşında mücadele veren birçok bayan arkadaşım var ama yetersizliklerden dolayı buraya gelemediler. Sponsorlardan bundan sonra bu spora desteklerini artırmalarını bekliyorum." ifadelerini kullandı.