Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest stil 125 kilogram sınıfında altın madalya kazanan Taha Akgül, 8’inci kez Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya aldığı için çok mutlu ve gururlu olduğunu sözlerine ekledi.

SAKATLIĞI DOLAYISIYLA ARA VERMİŞTİ

Sakatlığı nedeniyle operasyon geçirdiğini ve güreşe 1,5 yıl ara vermek zorunda kaldığını dile getiren milli güreşçi, "Sonrasında ilk müsabakam buradaydı. Yurt içinde hiçbir müsabakada güreşmedim, yurt dışında da ilk müsabakam Avrupa Şampiyonası'ndaydı. Çok ciddi rakiplerle, olimpiyatlarda bana rakip olabilecek sporcularla güreştim. Özellikle Gürcü rakibimi ilk turda yenmem bana çok ciddi moral oldu." şeklinde konuştu.

Rus sporcu Sergei Kozyrev'i yenerek 8’inci Avrupa şampiyonluğunu elde eden dünya ve olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, "Rakiplerime karşı ezici bir üstünlükle galip gelerek 8’inci kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştım." dedi.

ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU’NDAN TEBRİK

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 8. kez altın madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül'ü telefonla arayarak tebrik etti. Erdoğan, milli güreşçiye aynı başarıyı Tokyo Olimpiyatları'nda beklediğini de iletti.

Taha Akgül de en büyük hedefinin Tokyo Olimpiyatları'nda kariyerinin 2’inci olimpiyat madalyasını kazanmak olduğunu dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Avrupa Güreş Şampiyonası finalinde, Rus rakibini yenerek 8'inci kez Avrupa şampiyonluğunu elde eden, bizlere bir kez daha büyük bir gurur yaşatan, dünya ve olimpiyat şampiyonu milli güreşçimiz Taha Akgül’ü yürekten kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Taha Akgül’ü tebrik edenler arasında bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Avrupa Güreş Şampiyonasında altın madalya kazanarak 8. kez Avrupa şampiyonu olan milli sporcumuz Taha Akgül'ü gönülden kutluyorum." ifadelerine yer verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da yayımladığı mesajında, "Elde ettiği sekizinci şampiyonlukla bizleri bir kez daha gururlandıran Taha Akgül'ün Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda da ülkemizi, şanlı bayrağımızı başarıyla temsil edeceğine inanıyorum. Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında ve İstiklal Marşı'mızın dinletilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası'nda mücadele edecek tüm sporcularımıza başarılar diliyorum." açıklamasında bulundu.

HEDEF TOKYO OLİMPİYATLARI

Şampiyonada kapanışı da çok güzel yaptığını kaydeden Taha Akgül, "Rakiplerime karşı ezici bir üstünlükle galip gelerek 8. kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştım. 1,5 yıl ara verip, hiç müsabakaya çıkmadan ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda boy gösterip altın madalyaya ulaşmak benim için çok önemliydi. Çünkü olimpiyatlara çok az bir süre kaldı. Çalışma süremiz az. İnşallah hedefim Tokyo'da ikinci kez altın madalya olacak. Bunun için var gücümle çalışacağım." değerlendirmesinde bulundu.

Durumunun iyi olduğunu, daha da iyiye gittiğini, aynı şekilde hazırlanırsa Tokyo Olimpiyatları'nda da altın madalya alabileceğini ifade eden şampiyon güreşçi, "Özellikle Cumhurbaşkanımızın araması beni çok mutlu etti. Sayın bakanımız, belediye başkanımız, sağ olsunlar hepsi tek tek aradı. Hepsine teşekkür ediyorum. Destekleyen herkese selam gönderiyorum. Desteklemeye, dua etmeye devam etsinler. Hedefimiz Tokyo'da da altın madalya olacak." diyerek sözlerini tamamladı.