Bu seneki yarışta 6 adet imza noktası vardır bu noktalara giderken hangi yollardan geçtiğiniz sizin tercihinize bırakılmıştır. Herkes Belçika’nın Geraardsbergen kasabasında Muur van adlı dik, dar bir yolda başlıyor. Sırasıyla imza noktaları şu şekilde Krupka (Çek Cumhuriyeti), Passo di Gavia (İtalya), Durmitor (Karadağ), Transalpina (Romanya), ve bitiş noktası olan Burgas (Bulgaristan).

Bu yarışta Avrupa’nın doğal güzelliklerini göreceğiniz yeri gelince Alp dağlarına tırmanacağınız 6 ülke değiştireceğiniz inanılmaz manzaralara şahit olacağınız bir yarıştır.

Neticede, tasarımı basit ama yürütmesi karmaşık, güzel ve sert bir bisiklet yarışıdır. Kendine güven, lojistik, navigasyon ve yargı faktörleri, yarışçıların fiziklerinin yanı sıra zihinlerini de zorlar. Birçok deneyimli sürücü yalnızca bir bitişi hedeflerken, en güçlü olan, mümkün olduğunu düşündüklerimizi mükemmelleştirir ve yeniden tanımlar.

Kıtalararası, saatin asla durmadığı tek etaplı bir yarıştır. Sürücüler kendi rotalarını planlar, araştırır ve gezinirler ve ne zaman ve nerede dinleneceklerini seçerler. Sadece taşıyabildiklerini alacaklar ve sadece bulabildiklerini tüketeceklerdir. Dört zorunlu kontrol noktası, rotalarına rehberlik eder ve bisikletin en güzel ve tarihi anıtlarından bazılarına ulaşmak için sağlıklı bir tırmanış sağlar. Her yıl sürücüler bitiş çizgisine ulaşmak için yaklaşık 4000 km yol kat ediyor. Bu yarış 24 Temmuz 2022’de eşsiz görüntüler ile karşımıza gelecek.

Yarış 2013, 2014, 2015 yıllarında İstanbul’da 2016 da ise Çanakkale’de noktalandı.