Kendisi ile birlikte rahmeti, bereketi, huzuru ve mutluluğu getiren canımız, sultanımız Ramazanımız yine geldi. Hoş geldi, sefalar getirdin ey on bir ayın sultanı. Canımıza can, ruhumuza huzur katmaya geldin.

Öyle bir ay ki, bizi Allahın rızasına kavuşturma gayretinde. Tutacağımız orucun karşılığını direkt olarak Allah azze ve celleye bırakan bir ay. Var mı bu güzel aydan daha güzeli? Var mı bu aydan daha dost ve arkadaş canlısı. Bizi bizden çok düşünen ve bizi bizden çok seven güzel bir atmosfer ortamı.

Keşke tüm aylarımızı günlerimizi böylesine güzel geçirebilseydik. Ama olmuyor. Yapamıyoruz maalesef. Yapamadığımız için en azından yılda bir kez dahi olsa ‘asrısaadet’ havasında nefes alabiliyoruz.

Komşularımıza selam dahi vermediğimiz bir zamandayken ev ziyaretlerine başlıyoruz. Misafir ağırlıyoruz ve misafir oluyoruz. İftar sofralarımız davet ettiğimiz dostlarımız ile birlikte bereketleniyor. Allah bereketini daim eylesin.

Bu güzelim ayda bolca (inşallah) Kur’an-ı Kerim okuyup rabbimizin mesajlarını kendimize emir olarak kabul edeceğiz. Küçüklerimizi sevindirip büyüklerimize hürmet edeceğiz.

Bir ay boyunca ruhumuzun huzur haznesini dolduracağız. Öyle bir ay geçirelim ki bayramımızı da hak etmiş olalım. Ramazan sonunda keşkelerin yer almayacağı ilim, irfan ve amel dolu bir ayı idrak edelim.

Ramazan ayımızın olmazsa olmazları arasında yer alan, fitrelerimizi de çıkarmayı unutmayalım. Bedenimizin zekâtı olan fitreler. Ne güzel bir rabbimiz var değil mi. Aç olanı düşünen fakirlere rahmet eden merhamet yüklü bir rab!

Rabbimizin böylesine güzel ikram ve nimetlerini asla ödeyemeyiz. Ne bedenimizin sağlığı ne de ruhumuzun huzuru. Onun için kıymetini bilelim. Ve rabbimize bol bol teşekkür edelim.

Gazetemizi takip eden sevgili okuyucularımızın Ramazanını tebrik ediyorum. Rabbimiz yapacağınız hayır ve hasenatları kabul eylesin. Bizleri kardeşliğe ve birlikteliğe vesile kılsın. O’nun için yapacağımız her ibadette bizleri ihlâs zırhına büründürsün. Bizleri O’nun sadık kullarından eylesin. Efendimizin bizler ile övüneceği bir ümmet eylesin. Bizleri kitaplarda okuduğumuz, sohbet meclislerine gittiğimiz Allah’ın o sadık kullarından eylesin.

Ya rabbi, günahkârız. Af eyle! Bu ramazanı bizlere Sultan eyle. Gönlümüzün, ruhumuzun ve bedenimizin afiyete kavuşması için vesile eyle.

Dualarda buluşmak üzere, hayırlı ramazanlar…