Giriş 
Türkiye toplumunda ailenin yapısı önemli bir yere sahiptir. Malum aile anne baba ve çocuklardan oluşan bir kurumdur.  Aile içerisinde herkesin farklı sorumlulukları var. Her birey ailesine karşı sorumludur. Toplumları ayakta tutan, ailedir. Ailelerinin dağılması, toplumun zayıflaması demektir. Aile bireylerinin her birinin ayrı ayır sorumluluk bilincinde olması, toplumunda güven içinde olması demektir.   Bunun içindir ki bireyler, en çok aile bireylerine zaman ayırmaları gerekiyor.  İster erkek olsun, ister kadın olsun, isterse yetişkin çocuk olsun, ailesini ihmal eden birey, hayat da her şeyi ihmal eder ve her şeyini yavaş yavaş yitirir. Bu hataya düşmemek için, önce aile bireyleri ile safları sıklaştırmak gerekiyor. 
Aile İçi Doğal İletişim Yok, Sanal İletişim Zirvede 
Günümüzde aileler kendi içlerinde çok ciddi bir iletişimsizlik yaşıyorlar. Ev ortamında sohbet yok, muhabbet yok, birlikte çay veya kahve içme bile neredeyse tarih oldu. Hızlı bir şekilde yenen, akşam yemekleri ve herkesin köşesine çekildi bir mekân oldu aile yuvaları. Oysa aile ev, eş, çocuk demek, sıcak samimi bir ortam demekti. Bugün bu sıcak samimi ortamlarda buz gibi teknoloji rüzgârı esmektedir. Aileler bireylerinin bedenleri aynı çatı altında, düşünceleri, kalpleri, duyguları, hayalleri başka yerlerde… Hepimiz toplumun duyarsız gidişinden rahatsızız. Hepimiz toplumu konuşuyoruz. Yalnız toplumu ailelerin oluşturduğunu her defasında es geçiyoruz.   Eğer topluma faydalı olmak istiyorsanız, önce ailenize faydalı birer birey olun.  Zaman sevdiklerinizi sizden almadan önce, onlara zaman ayırın. Sanal ortamda, sadece sanal mutluluklar vardır. Sanal mutluluklarla bir yerlere varmak imkânsızdır.  Hissiz bir dünyada var olmak yerine, hisli ve canlı olan kendi ailemizin dünyasında var olalım. 
Doğal Organik Aile Olmak İçin Ne Yapmalıyız? 
Öncelikle şunu net çizmek gerekiyor. Aileler bir yere gitmemeli, aileler kendilerine gelmeleri gerekiyor.  Aileyi yozlaşmaktan kurtaran, toplumun kurtulması adına bir tuğla olmuş demektir. 
Baba işten eve gelince, telefonunu bir köşeye bırakması gerekiyor.  Anne şayet çalışıyorsa oda aynısını yapmalıdır. Evde yemek daima birlikte yenmelidir. Çocukların okulda derslerinin nasıl geçtiği sorulmalıdır. Çocuklara, onları bugün mutlu eden en önemli olayın neler olduğu sorulmalıdır. Çocukları bu sorulara bayılırlar. Ve size mutlaka derslerinden ve onları mutlu eden en güzel olayları anlatacaklardır.
 Eğer çocuklar yetişkinse, birlikte gerek Türkiye’nin gerekse dünyanın ve özelde ise Müslümanların durumu hakkında konuşulmalı muhabbet edilmelidir.  Yemekten sonra mutlaka birlikte kitap okunmalı. Birlikte çay içilmelidir.  Ev içerisinde birçok aktivite yapılabilinir. Evin bireylerinin hepsi eve zamanında gelmelidir. İstisnalar hariç tabii ki…
Sonuç 
21. yüzyıla baktığımız bulunduğumuz toplumda aileler parçalanmanın dağılmanın eşiğinde. Kimsenin kimseye tahammülü yok. Aile içerisinde şiddet oldukça fazla…  Kendi çocuklarını kendi eşlerini ihmal edenlerin, toplumun ıslahı için yapacak bir şeyleri yoktur.  
Şunu hatırlatmak gerekiyor. Elbette ki teknolojiden yararlanmak gerekiyor. Elbette ki arkadaş, dost, cemiyet çevremiz olacaktır. Yani dışarıda işlerimiz olacak, olmalıdır. Sahadan çekilmeyeceğiz. Yalnız sahada var olalım derken, sahanın beyni olan ailemizi ihmal etmeyeceğiz. 
Doğal aile ortamını oluşturmak için var gücümüzle çalışmalıyız. 
Muhabbet ile…