Amerika Birleşik Devletleri merkezli batarya şirketi Nano Diamond Battery (NDB), nükleer atıklardan elde edilen radyoaktif izotopları birleştirerek hiç şarj edilmeden 28 bin yıla kadar dayanabilecek bir pil oluşturduğunu duyurdu.

Firma tarafından yapılan açıklamada, pilin izotoplar tarafından yayılan enerjiyi çekmek için panelli nano-elmas katmanlarıyla çevreleneceği belirtildi.

İzotopların genellikle binlerce yıl süren ömürleri olması ve elmasların da mükemmel ısı iletkenleri olması sebebiyle, pil yeniden şarj edilmeye gerek kalmadan enerji yaymaya devam edecek.

2023 YILINDA SATIŞA SUNULMASI PLANLANIYOR

Merkezi Kaliforniya’da bulunan Nano Diamond Battery (NDB), radyoaktif elmas pilin insanlar için tamamen güvenli olduğunu ve pili önümüzdeki iki yıl içinde uzay ajansları da dahil ticari ortaklara satışının planlandığını açıkladı.

Şirket CEO'su Dr. Nima Golsharifi, "Elmas pil, on binlerce yıl dayanıklılık göstermesinin yanı sıra, nükleer atığın faydalı bir şekilde kullanılmasını sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Hiç şarj edilmeden 28 bin yıla kadar dayanabilen batarya, uzay araştırmaları için umut olacak.

CEP TELEFONLARI 9 YILDA BİR ŞARJ EDİLECEK

Cep telefonları ve diğer elektronik cihazlar için 9 yıl boyunca hiç şarj olmadan dayanacak elmas pil ise yolda.

Golsharifi yaptığı açıklamaları arasında aynı zamanda cep telefonlarında ve diğer elektronik eşyalarda 9 yıl kullanılabilecek bir elmas pil geliştirdiklerini açıkladı.