ABD merkezli teknoloji devi yeni iPhone modelleri için geri sayıma geçti. Söz konusu modellerin özellikleri ve fiyatları da sızdı. ABD basınında yer alan haberlere göre, lansmanda iPhone 11, iPhone

11 Pro ve iPhone 11 Pro Max isimli üç model tanıtılacak. Üç modelde de A13 çipi yer alacak. Modellerin fiyatları sırası ile 749, 999, 1099 dolar olacak.

TÜRKİYE FİYATI NE KADAR?

Henüz resmi bir açıklama bulunmasa da en ucuz iPhone 11 modelinin vergiler dahil 10 bin TL olması bekleniyor. iPhone 11 Pro için beklenen fiyat 12 bin TL, iPhone 11 Pro Max için ise 14 – 18 bin TL.

 6.1 inçlik iPhone 11 LCD ekrana ev sahipliği yaparken 5.8 inçlik iPhone 11 Pro ve 6.5 inçlik iPhone 11 Pro Max OLED ekrana ev sahipliği yapacak.

İPHONE 11 ÖZELLİKLERİ NASIL OLACAK?

Independent gazetesinin haberine göre yeni telefon modellerinin isimleri iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max olacak.

Yine aynı habere göre Apple'ın Noel öncesi satışlarını hızlandırmayı planladığı yeni iPhone telefonlarda geniş açı fotoğraf ile video için kameralarda üçüncü bir sensör olacak; aynı zamanda Google Pixel gibi rakipleriyle mücadele edebilmek için video kalitesi artacak.

Bu telefonların sarsıntılara dirençli ve camlarının kırılmaya dayanıklı olması bekleniyor.

T3 teknoloji dergisi ise telefonlardaki yeni kameraların artırılmış gerçeklik uygulamalarıyla uyumlu olmasının beklendiğini aktardı.

Yeni telefonlarla gelecek olan işletim sistemi iOS 13'ün de telefonların performansını artırıcı özellikler taşıması bekleniyor.

Genel olarak yeni telefonların iPhone XS, XS Max ve XR modellerinden tasarım anlamında çok farklı olmayacağı öne sürülüyor.

Böylece Apple üç yıl üst üste aynı tasarımda telefonları piyasaya sürmüş olacak.

Diğer yandan yeni telefonların 5G teknolojisi ile uyumlu olması beklenmiyor.

Şirketin diğer ürünleri arasında akıllı kol saati Apple Watch'ın beşinci serisi, suya dayanıklı AirPod 3 kulaklıklar, HomePod akıllı ev hoparlörü, iPad tabletler ile Mac bilgisayarların yeni modelleri yer alıyor.