Ali Kuşçu Gözlem Evi ve Eğlenceli Bilim Çadırında çocuklar hem uzay yolculuğuna çıkıyor, hem de birbirinden ilginç deneylerle tanışıyor.
Başta çocuklar olmak üzere yetişkinlerin de oldukça ilgiyle karşıladığı bilim çadırı ve gözlem evi, Ramazan ayı boyunca Çarşamba ve Perşembe günleri hariç her gün Dumankaya Camii yanındaki Ramazan Sokağında iftar saatlerinden itibaren hizmet veriyor. Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin de bilim çadırını ziyaret ederek, çocukların eğlenceli deneylerine eşlik etti.
AB'den Rusya'yı üzecek haber! 

Çocuklara bilimi sevdirmek, öğrenmeyi keyifli hale getirmek amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Şahin, “Ramazan sokağımızda iftar sonrası çocukların ilgisini çekecek bir dizi deney ve deneyim yaşama imkanı sağladık. Onların ilgisi bizi de mutlu ediyor” dedi.
Ali Kuşçu Gözlem Evi’nde, beş metre çapında kurulan keşif küresi (planetaryum) çadırı ile uzayın derinliklerine yolculuğa çıkan çocuklar, izledikleri filmlerde Ay’a taşınmış dede ve torunlarının dilinden Dünya’nın oluşumunu, dinozorların hayatını ve daha bir çok bilgiyi öğrenirken, aynı zamanda kendilerini uzaydaymış gibi hissederek eğlenceli dakikalar geçiriyorlar.

Beş farklı deney istasyonu
Eğlenceli Bilim Çadırı’nda hortum, kaldıraç, periskop, girdap ve tek hareket olmak üzere beş farklı deney istasyonu bulunuyor.
Pendikliler, her hafta değişecek olan bu setler ile birbirinden ilginç ve eğlenceli bilgiye Ramazan boyunca doyabilecekler.