Ali Can Tiryaki

Devlet desteği ümidi ile vatandaşın cebindeki paraya göz diken dolandırıcılar Facebook, Twitter gibi sosyal medya platformları üzerinden kurdukları sahte uygulamalar ile vatandaşın bilgilerini çalarak mağdur ediyor. Kurdukları yazılımlar sayesinde, vatandaşların tüm hesaplarına erişerek işlem yapabiliyor.

KART BİLGİLERİNİZİ VERMEYİN!

Sahte hesap açan dolandırıcılar, Twitter’a reklam vererek vatandaşın kart bilgilerine erişmeye çalışıyorlar. Özellikle son dönemde artan bu “Sponsorlu dolandırıcılık” yönetimi ile hemen hemen tüm bankaları, taklit ediyorlar.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN KREDİ ALMAYIN!

Özellikle Facebook ve Twitter üzerinden yayılan bu dolandırıcılar vatandaşa, 10 bin TL’den 500 bin TL’ye, indirimden yararlanın, fırsatı kaçırmayın, hemen başvurun…” gibi cezbedici ifadeler kullanarak ağına çekmeye çalışıyor. Bu reklam ve paylaşımlara güvenen vatandaşlardan, linklere tıkladıklarında kullanıcıların kişisel ve özellikle de kredi kartı gibi hassas bilgileri talep ediliyor.

HEDEF YAŞLILAR

Dolandırıcılar genelde yaşlı insanları hedef alarak yaptıkları reklamlar sayesinde hassas bilgileri ele geçiriyorlar.Sponsorlu dolandırıcılık yapan şahısların sosyal medya platformlarının nasıl reklam izni verildiği ise merak konusu!

GAZETECİYİ BİLE DOLANDIRDILAR

Sabah gazetesi Özel İstihbarat muhabiri de dolandırıcıların hedefi oldu. Sosyal medya hesabından açıklama yaparak mağdur olduğunu belirten muhabir, Twitter üzerinden dolandırıldığını ifade etti. Dolandırıcıların Halkbank'ı taklit eden sponsorlu reklam içeriğine tıkladığını belirten muhabir, Twitter üzerinden Halkbank’ın resmi hesabını etiketleyerek yardım istedi.

BAKAN SOYLU UYARMIŞTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da geçtiğimiz günlerde resmi Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili uyarıda bulunmuştu. Sosyal medyada çeşitli sponsorlu reklam içerikleri yayınlayan sahte hesaplara karşı vatandaşları uyaran Bakan Soylu, kullancıların güvenliğini önemsemeyen Twitter yetkililerine de tepki göstermişti.