Çokuluslu Japon üretim şirketi Toshiba Corporation, 2018 yılında göreve getirdiği CEO Nobuaki Kurumatani’nin görevinden ayrıldığını açıkladı. Tüketici ürünleri, elektronik cihazlar ve parçaları konusunda dünyanın sayılı markalarından biri olan firma, istifanın kabulünün ardından göreve Yönetim Kurulu Başkanı Satoshi Tsunakawa'nın getirildiğini açıkladı.

İstifa açıklamasının ardından şirketin hisseleri yüzde 7 yükseldi.

SATIŞ HABERİNİN ARDINDAN İSTİFA ETTİ

Nobuaki Kurumatani, genel merkezi Tokyo’da bulunan ünlü şirketi satın almak için teklif veren CVC ile bağları nedeniyle yatırımcıların ve çalışanların desteğini kaybetmesinin ardından görevinden ayrıldı.

Toshiba'dan yapılan açıklamada, CEO Nobuaki Kurumatani'nin istifasının kabul edildiğini ve yerine Yönetim Kurulu Başkanı Satoshi Tsunakawa'nın atandığı bildirildi.

Tsunakawa, Kurumatani'nin 2018'de göreve gelmesinden önce 2 yıl CEO olarak görev yapmıştı.

CVC, Toshiba'yı satın almak için 7 Nisan'da yaklaşık 20 milyar dolar teklif etmişti. Financial Times'ın haberine göre Toshiba satın alma teklifini değerlendireceğini duyurmuştu.

Nobuaki Kurumatani, Toshiba şirketine CEO olmadan önce CVC'nin Japonya biriminin başkanı olarak görev yapmıştı.

TOSHİBA PİYASA DEĞERİ

Toshiba hisseleri, 2017'den bu yana en yüksek seviyesini, Tokyo'da dört yılın en yüksek seviyesine çıkardı. 2021'deki kazancını yüzde 57'ye ve piyasa değerini kabaca 19 milyar dolara çıkarmıştı.

Toshiba CEO'su Kurumatani, yatırımcı desteği kaybetmesi ardından görevinden ayrıldığını duyurdu. İstifa sonrası Toshiba hisseleri yüzde 7 yükseldi.