DarkMatter Group, geçtiğimiz gün dünyanın ilk ultra-güvenli akıllı telefonu olan KATIM R01'i tanıttı. DarkMatter'ın mühendisleri tarafından Birleşik Arap Emirlikleri, Finlandiya ve Kanada'da test edilen cihaz, ekstrem arazi şartlarına karşı dayanabildiği gibi veri güvenliği konusunda da bir hayli güvenilir görünüyor.

DarkMatter Group CEO'su Karim Sabbagh, açıklamasında "Mobil endüstrinin talep ettiği her şeyi sunabilmek için güvenli iletişim üzerindeki uzmanlığımızı kullandık ve buna harika bir kullanım deneyimini de dahil ettik. Bundan sonra ise endüstrideki en parlak akılların bir araya gelmesi ile oluşan tasarımı sayesinde ekstrem arazi koşullarına gösterdiği dayanıklılığı ile savunma, acil durum servisi, inşaat, madencilik, taşımacılık, enerji, petrol ve doğalgaz endüstrilerinde faaliyet gösteren herkesin güvenebileceği bir cihazı meydana getirdik." cümlelerine yer verdi.

KATIM R01 beş katmanlı gövdesi ile çetin arazi koşullarına dayanıklılık göstererek iki askeri arazi koşullarına dayanıklılık standardını sağlamayı başardı. Cihaz düşmeye, araçla ezilmeye karşı dayanıklı ve su içerisinde 30 dakikaya kadar hasar görmeden kalabiliyor.

Cihaz ayrıca dahili basınç, sıcaklık ve nem sensörleri ile titreşim, su, toz, yükseklik ve ekstrem sıcaklıklara karşı dayanıklılığını arttırıyor. Bununla birlikte cihaz aynı zamanda GPS koordinatları ile gönderilen acil durum mesajlarını alabiliyor ve ayrı bir SOS (yardım çağrısı) butonuna sahip. KATIM R01'in ekranı, eldivenle ve ıslak elle kullanımda da dokunuşları aynı hassasiyet ile almaya devam edebiliyor.

KATIM R01 ayrıca fiziksel olarak zorlama ile açılmaya çalışıldığını sensörleri ile algılayarak hafızasını silebiliyor ve bu sayede önemli kullanıcı bilgilerini her şartta gizli tutmayı başarabiliyor. Telefon ayrıca sunduğu Shield Mode sayesinde açıkken mikrofon ve kameralarla olan iletişimini güvenli olarak kesebiliyor.

Telefonun teknik tablosu ise şu şekilde: KATIM R01, 5.65 inç büyüklüğünde Corning Gorilla Glass 5 ile korunan bir ekrana sahip ve cihaz, IP68 su ve toz dayanıklılığı sertifikasını bulunduruyor. KATIM R01, dilediğiniz takdirde çift SIM kartı da destekleyebiliyor. 4GB RAM'e eşlik eden 128GB kapasiteli depolama alanı, microSD kart ile genişletilebiliyor. Cihazın dayanıklı gövdesinde bulunan 5600mAh kapasiteli bataryası olağanüstü bir pil ömrü sunmaya hazır. Tüm bu ekipmanlara güç veren Qualcomm Snapdragon 845 ise üstün bir kullanım performansı vaat ediyor. Android 8.1 üzerine kurulu Katin OS, kullanıcılara fiziksel dayanıklılığın yanı sıra veri güvenliği de sağlıyor ve DarkMatter Group, yakın zamanda Katin OS için Android 9.x güncellemesinin de sağlanacağını belirtiyor.

Kaynak:https://www.chip.com.tr/haber/ilk-ultra-dayanikli-akilli-telefon-tanitildi_80793.html?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com