Elon Musk'ın yönetimindeki elektrikli otomobil şirketi Tesla, yılın ilk çeyreğine (Ocak-Şubat-Mart dönemi) ilişkin finansal raporunu açıkladı. Tesla’nın net kârının bu yılın ilk çeyreğinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 55 oranında düştüğü görüldü. 

Tesla’nın net kârı geçtiğimiz senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 55 gerileyerek 1,1 milyar dolara düştü. Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde şirketin net kârı 2,5 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

Otomobil üreticisinin net kârındaki bu düşüşün sebebi merak edilirken, uzmanlar, firmanın küresel çapta fiyat indirimine gitmesinin de bunda etkili olduğunu düşünüyor. 

Batı Akdeniz'den 4 ayda 874,2 milyon dolarlık ihracat Batı Akdeniz'den 4 ayda 874,2 milyon dolarlık ihracat

TESLA'NIN GELİRİ YÜZDE 9 AZALDI 

ABD'li Tesla, net kârla birlikte gelirini de açıkladı. Şirketin geliri yılın ilk çeyreğinde 2023’ün ilk çeyreğine kıyasla yüzde 9 azalarak 21,3 milyar dolara düştü. Şirketin 2023'ün ilk çeyreğindeki geliri 23,3 milyar dolardı. 

Otomobil devi, gelirlerinde 2012’den bu yana en büyük düşüşü yaşarken sadece birkaç gün önce 400 çalışanını işten çıkaracağını açıklamıştı. 

Öte yandan, şirket bir hamle yaparak yeni araç modellerini beklenenden daha erken piyasaya sürmeyi planladığını açıkladı. 

Cybertruck modelinde bazı araçların hata sebebiyle geri çağrılmasına, gelir ve net kârın ilk çeyrekte düşmesine rağmen Tesla hisseleri yaklaşık yüzde 10 yükseldi.