Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Ağustos 2021'de başlattığı üç yıllık Otomatik Pilot güvenlik soruşturması kapsamında, sistemin kötüye kullanılması sonucu ölümle sonuçlanan en az 13 Tesla kazası tespit ettiğini belirtti. Ayrıca, Tesla'nın sürücüyü yeterince angaje etmeyen sisteminin, otopilotunun geniş yeteneklerine uygun olmadığını ve kritik bir güvenlik açığı oluşturduğunu buldu.
NHTSA, “otopilot” adının, sürücülerin otomasyona aşırı güvenmesine ve sistemin yeteneklerinin fazla olduğunu düşünmesine neden olabileceğini de dile getirdi. 

OTOMOBİL DEVİ TESLA'DAN GERİ ÇAĞIRMA HABERLERİ PEŞ PEŞE GELDİ

Tesla, Aralık ayında, sürücülerin sistemi kullanırken daha fazla dikkat etmelerini sağlamak amacıyla ABD'deki 2,03 milyon aracını kapsayan tarihinin en büyük geri çağırma işlemini yaptığını açıklamıştı. İlk soruşturmayı kapatan düzenleyiciler, bu geri çağırmada getirilen yeni otopilot güvenlik önlemlerinin yeterli olup olmadığını değerlendirmek üzere ikinci bir soruşturma başlattı.

Bu geri çağırma soruşturması, ABD'deki otopilot özellikli ve 2012 ile 2024 model yılları arasında üretilmiş Y, X, S, 3 ve Cybertruck modellerini kapsıyor. NHTSA, Tesla'nın yazılım güncellemeleri yayınladığını ancak bunları geri çağırma kapsamına almadığını veya aksi takdirde makul bir güvenlik riski oluşturan bir kusuru giderdiğine dair bir karar vermediğini belirtti. Tesla, Otomatik Pilot yazılımının sürücü kötüye kullanımını önlemek için yeterli olmayabileceğini ve kazaya neden olabileceğini kabul etti.

Domuz böbreği nakledilen adam öldü Domuz böbreği nakledilen adam öldü

Ayrıca, Tüketici Raporları isimli kar amacı gütmeyen bir organizasyon, Tesla'nın Otomatik Pilot geri çağırma güncellemesinin NHTSA'nın dile getirdiği birçok güvenlik endişesini yeterince ele almadığını belirterek, idarenin otomobil üreticisinden daha güçlü adımlar atmasını talep etti. Tesla'nın Otomatik Pilot'u, otomobillerin şeritlerinde otomatik olarak direksiyon kullanmasını, hızlanmasını ve fren yapmasını sağlamak üzere tasarlanmışken, gelişmiş Otomatik Pilot ise otoyollarda şerit değiştirmede yardımcı olabilir, ancak araçları otonom hale getirmez.