Hepinizn bildiği üzere haftanın en çok konuşulan olaylarından biri derbinin bile önüne geçen Beşiktaş’lı futbolcu Caner Erkin’in hakeme ettiği küfürlerdi.Caner hakeme çok yakın bir mesafeden küfür ederken hakem bunu duymadı.Gözlemcilerinde görmeği olay sonrası TFF nin ceza veremeyeceği konuşuluyordu ancak TFF caner’in pfdk ya sevk edildiğini açıkladı neyse ki yanlıştan dönüldü  . Caner Erkin Beşiktaş - Medipol Başakşehir maçında kameralara yansıyan saha içi tavrından dolayı özür diledi.

Beşiktaş’ın Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kaldığı maçta kameralara küfürlü konuşmaları yansıyan Caner Erkin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla özür diledi.Haftanın önemli bir konusuysa Trabzonspordaki çöküş Ersun Yanal’ı kovan Trabzon da göreve başlayan Rıza Çalımbayda istediği skoru elde edemedi ve Yeni Malatyaspor’a 1-0 yenildi.Trabzonspor 50.Yılında çok önemli transferler yaptı Burak Yılmaz sosa gibi yıldızlar kadroya katıldı.Ama sonuçlar hep hüsran Trabzon bu hafta sonu çok öenmli bir maça çıkacak Galatasaray maçı önemli bir hale geldi kazanırlarsa sezon adına biraz daha umutlu olacaklardır kaybederlerse kaos büyüyerek devam edecektir.

2017’nin en iyi erkek futbolcusu: Cristiano Ronaldo

Portekiz Milli Takımı’nın yıldızı, geçtiğimiz sezon La Liga, Şampiyonlar Ligi, İspanya Süper Kupası, UEFA Süper Kupası şampiyonluklarıyla tamamlamıştı. 32 yaşındaki futbolcu UEFA tarafından da en iyi oyuncu seçilmişti. En İyi Kadın Futbolcu ödülü ise Barcelona ve Hollanda’nın yıldızı Lieke Martens’in oldu.

2017 yılının en iyi teknik direktörü Real Madrid’in hocası Zinedine Zidane seçilirken en iyi kaleci ise Juventus’un 39 yaşındaki kalecisi Gianluigi Buffon oldu.  2017’nin en iyi golü ödülü ise Arsenal’in Fransız forveti Olivier Giroud’ya gitti.

Ödüller ve sahipleri şu şekilde:

En iyi erkek futbolcu: Cristiano Ronaldo
En iyi kadın futbolcu: Lieke Martens
En iyi erkek teknik direktör: Zinedine Zidane
En iyi kadın teknik direktör: Sarina Wiegman
En iyi kaleci: Gianluigi Buffon
En güzel gol (Puskas Ödülü): Olivier Giroud (Crystal Palace – Arsenal / 1 Ocak 2017)
En iyi taraftar: Celtic
Fair-Play ödülü: Francis Kone