Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eski Başkanı Donald Trump, Trump Organization şirketinin banka kredileri ve sigorta işlemleri konusunda daha iyi ticari şartlar elde etmek için fazla mal varlığı bildiriminde bulunmakla suçlandığı 250 milyon dolarlık sivil dolandırıcılık davasında hakim karşısına çıktı. 

Kenya'daki sellerde ölü sayısı 169'a yükseldi Kenya'daki sellerde ölü sayısı 169'a yükseldi

"ORTADA BİR DAVA YOK!" 

Duruşmanın öğleden sonraki kısmında iddia makamı Trump'a kendisi ve Deutsche Bank arasında 2012 yılında yapılan bir vadeli kredi anlaşması ile ilgili sorular sordu. O dönemki anlaşmanın "asgari net servetinin 2,5 milyar dolar olmasını" şart koştuğunu ve bunun farkında olduğunu söyleyen Trump o sırada yaklaşık 300-400 milyon dolar nakit paraya sahip olduğunu belirterek "Evet, çok param vardı. Onların umursadığı tek şey buydu" ifadelerini kullandı. Net servetinin davanın temelini oluşturan mali tablolarda göründüğünden "çok daha fazla" olduğunu savunan Trump, "Yani ortada bir dava yok!" şeklinde konuştu. 
  
HAKKINDAKİ DAVAYI REZALET OLARAK NİTELEDİ 
  
Duruşma sırasında dava konusundaki şikayetlerini yineleyen Trump, hakkındaki davayı "rezalet" olarak niteledi. "New York sokaklarında cinayetler işlenirken, buradaki başsavcı küçük şeyleri takip ediyor" diyen Trump, iddia makamının "aynı soruları tekrar tekrar sormaya devam ettiğini" söyledi. İfadesinin son bölümünde Trump, kendi şirketindeki sorumluluğu nedeniyle vergi kaçakçılığından hapis cezasına çarptırılan eski mali işler sorumlusu Allen Weisselberg hakkında soruları yanıtladı. Kendisi çalıştığı için Weisselberg'in başına bunların geldiğini iddia eden Trump, "Bu durum hakkında kendimi çok kötü hissediyorum" dedi. 
  
"ALDATMACA BİR DAVA İÇİN MAHKEMEYE GELDİM" 
  
Yaklaşık 4 saat süren ifadesinin ardından mahkemeden ayrılan Trump, çıkışta yaptığı açıklamada duruşmanın kendisi için "çok iyi geçtiğini", ancak "Amerika için çok üzücü bir gün olduğunu" ifade etti. Davanın bir "aldatmaca" olması nedeniyle mahkemeye geldiğini belirten Trump, verdiği ifadenin "çok kesin" olduğunu vurguladı. Davaya konu olan Florida'daki Mar-a-Lago malikanesi hakkında konuşan Trump, mülkün değerinin mahkemede dile getirilen 18 milyon dolardan "50-100 kat" daha fazla olduğunu dile getirdi. 
  
BAŞSAVCI JAMES: "ZORBALIĞA, TACİZE BOYUN EĞMEYECEĞİM" 
  
Mahkeme çıkışında açıklama yapan Başsavcı Letitia James ise, Trump'ın "lafı dolandırdığını" ve "hakaretler yağdırdığını" söyledi. "Zorbalığa ve tacize boyun eğmeyeceğim. Bu dava devam edecek" diyen James, "Rakamlar yalan söylemez" dedi. Çarşamba günü Ivanka Trump'ın ifadesini dinlemeyi sabırsızlıkla beklediğini belirten James,  ardından ekibinin davayı sonuçlandırmayı planladığını da sözlerine ekledi.