Savunma Sanayiye yönelik analizler yayınlayan Defence Security, Türkiye’nin savunma sanayi ve denizaltı başarısını kaleme aldı.

NATO ile Rusya karşı karşıya gelebilir! Dikkat çeken Ukrayna detayı NATO ile Rusya karşı karşıya gelebilir! Dikkat çeken Ukrayna detayı

Analizde, “Orta vadede faaliyete geçecek nükleer enerjiye sahip Türk denizaltısının, Atmaca füzesi, Gezgin uzun menzilli seyir füzesi ve kendi savunma sanayii tarafından geliştirilen 'Akya' ağır hizmet torpidosu ve çeşitli silahlarla donatılması bekleniyor” ifadeleri kullanıldı.

Türk savunma sanayisinin başarısının konuşulduğu analizde, “"GEZGİN" seyir füzesinin 1000 kilometreye kadar yer hedeflerini vurabildiği ve Türkiye'ye düşmanlarının sahip olduğu varlık ve altyapılara "derin vuruş" yeteneği kazandırdığı söyleniyor” denildi.

Söz konusu analizde, “Yerli üretim ağır torpido 'Akya' da MİLDEN Türkiye denizaltısının tamamlayıcısı olacak. Türkiye'nin Barracuda sınıfı (Suffren) nükleer denizaltılar başta olmak üzere çeşitli nükleer güçle çalışan denizaltılarla ilgili kapsamlı bir çalışmasının olduğu belirtiliyor” denildi.

Analizde ayrıca, “Gölcük Tersanesi'nde şu anda Alman yapımı Type-214TN denizaltı tasarımına dayalı 6 adet Reis sınıfı denizaltı da inşa ediliyor” ifadeleri kullanıldı.