Laiklik ilkesi ne yazık ki; CHP yöneticileri tarafından “dinsizlik” olarak ele alınmış ve bu maksatla kullanılmıştır. Hâlbuki laiklik kavramı ilk olarak Fransa’da ortaya çıktığında Katoliklerin Protestan Hıristiyanlara karşı gösterdikleri acımasız soy kırıma karşı kullanılmıştır. Kimsenin dinine ve inancına karşı gelmemeyi esas almaktadır.

Buna karşılık Türkiye’de CHP ve bir kısım faşistler tarafından laiklik; “din ile ilgili bütün kurumları ortadan kaldırmak” ve Müslümanlara karşı bir şiddet aracı olarak anlaşılmış ve kullanılmıştır. Bunlardan sadece bir tanesi Meclisin görevleri arasında yer alan “ahkâm-ı şer’iyenin tenfizi” yani dini hükümlerin yerine getirilmesi maddesi 1928 yılında “devletin dini İslam’dır” hükmü ile birlikte anayasamızdan kaldırılmıştır.

Bu akıl almaz din düşmanlığı yapıldığında Mecliste sadece CHP’li milletvekillerinin bulunduğu faşist bir hükümet bulunuyordu. 120 vekilin teklifiyle, Türkiye Cumhuriyeti resmen dinsiz bir devlet yapılmıştı. Oylama yapıldığında TBMM’de toplam 316 milletvekili vardı. Bu milletvekillerinden 264’ü, Dinsiz devlete kabul oyu vermiş sadece 52 milletvekili teklifi reddetmişti.

Eğer bu kadar ile kalsa yine iyiydi. İslam dininin ve Türk milletinin kutsalı olan birçok husus ortadan kaldırıldı. Hilafet makamı hükümet ve Meclisin uhdesine alınmışken tamamen yok edildi. Bin yıldan beri kullandığımız alfabemiz Latin harfleri ile değiştirildi. Geçmişimizi hatta mezar taşlarını dahi okuyamaz olduk.

Şapka kanunu çıkarılarak gayrimüslim serpuşunu giymek istemeyen vatandaşlarımız idam edildi. Ayasofya başta olmak üzere camilerimiz kapatılarak inşa edilme maksadına aykırı olarak türlü türlü işlerde kullanılmaya başlandı. İslam dininin yasakladığı alkollü içki devlet eliyle üretilip özellikle kamu kurumlarında yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Daha bunun gibi nice İslam’a aykırı fiil ve davranışlar acımasızca uygulandı.

İşte bütün bu hususlar orta yerde dururken sadece “helalleşme” kavramı üzerinden siyaset yapmak CHP için yeterli değildir. Öncelikle milletimizle barışmak için dini hüküm ve kavramlara karşı CHP’nin tek partili faşist dönemini kınamak gereklidir. İki kuşak önce yaşamış faşist yöneticilerin yaptığı insanlık dışı eylemleri kabul etmek ve bunların savunucusu olmak işte şu anda görüldüğü gibi kemikleşmiş yüzde 25’lik bir seçmen desteğini getirir. Bunun üzerinde bir oy almak CHP için ham hayaldir, vesselam…