Ülkelerindeki iç savaş, ekonomik ve siyasi belirsizlikler gibi çeşitli nedenlerle vatanlarını terk eden ve Avrupa'da daha iyi bir yaşam hayal eden göçmenlerin umuda yolculukları son dönemde azalsa da devam ediyor.

Yasa dışı yollardan gerçekleştirilen bu yolculuğa karşı Sahil GüvenlikKomutanlığı ekipleri, Ege ve Akdeniz'de, jandarma ve emniyet birimleri ise Yunanistan ve Bulgaristan'a komşu Edirne ve Kırklareli ile Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya gibi illerde denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Karada denizdekinden 2 kat fazla göçmen yakalandı

Yılbaşından bu yana jandarma ve emniyet birimleri karada 42 bin 500 göçmeni yakalarken Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri de Ege ve Akdeniz'de 22 bin 707 göçmen yakalandı.

İzmir'de yaklaşık 17 bin, Çanakkale'de yaklaşık 16 bin, Edirne ve Kırklareli'nde 5 binin üzerinde, Balıkesir'de 2 binin üzerinde, Antalya'da bine yakın, Muğla'da bin 500 civarında, Aydın'da binin üzerine göçmen umuda yolculuğa çıkamadan yakalandı.

Yabancı organizatör sayısı artıyor

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 52 şüpheliyi gözaltına alırken toplamda ise yıl başından bu yana bin 700'ün üzerinde zanlı yakalandı.

Göçmenlerin yasa dışı yollardan Avrupa'ya geçişlerini organize ettikleri iddiasıyla mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 40'ı yabancı uyruklu olmak üzere 400'e yakını tutuklandı.