Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 3 ilde eş zamanlı gerçekleştirdikleri operasyonda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi oldukları gerekçesiyle 8 kişiyi gözaltına aldı.

AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında ve MASAK raporları doğrultusunda Ankara başta olmak üzere Kırşehir ve Eskişehir'de düzenledikleri eş zamanlı operasyonlarda 8 şüpheliyi gözaltına aldı. 

"Terörizmin finansmanı ve terör örgütünün propagandası"nı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin bulundukları ilde, örgüt yararına sohbet toplantıları düzenledikleri, bu toplantılarda FETÖ propagandası yaptıkları, toplantıya katılanlardan "himmet" adı altında para topladıkları belirlendi. 

Aralarında muhasebeci, iş adamı, öğretmen ve mali müşavirlerin bulunduğu şüphelilerin toplanan "himmet" paralarını banka üzerinden örgütün üst kademesi için ABD'ye ulaştırdıkları tespit edildi.

Şüphelilerden E.A, H.H.Z, R.K, A.S, M.B, E.B'nin Ankara'da, F.U'nun Kırşehir'de, F.K'nin ise Eskişehir'de gözaltına alındığı öğrenildi. 

Operasyon kapsamında aranan kişilerden 2'sinin yurt dışında olduğu, diğerlerinin ise yakalanmasına çalışıldığı öğrenildi. 

Ankara'da gözaltına alınanlar, sağlık kontrolünün ardından ifadeleri alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirilirken, Eskişehir ve Kırşehir'de gözaltına alınan 2 zanlının ise Ankara'ya gönderildiği belirtildi.