Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde tedavi gören bir kişinin yakını olan Adem Aslan (47), hastanenin otoparkında uyuduğu sırada bir kişinin cebindeki telefonu aldığını fark etti.

Uyandığında iki kişinin kaçtığını gören Aslan otomobiliyle zanlıları takip etmeye başladı. Takip edildiklerinden habersiz olan iki şüpheli, yolda el kaldırarak Aslan'ın otomobiline bindi.

Aslan, şüphelilere aracına yakıt alacağını söyleyerek bir akaryakıt istasyonuna girdi.

Bu esnada zanlılardan Murat K. araçtan inmeye çalışırken, Aslan zanlının cebinden cüzdanını çekerek aldı. Bunun üzerine zanlılar ile Aslan arasında arbede yaşanırken, kavga anı iş yerinin güvenlik kamerası tarafından da görüntülendi.

Kavga sırasında kaçarak uzaklaşmak isteyen zanlılar Murat K. ile Emre A. olay yerine çağrılan polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğünde yapılan işlemlerde ise şüpheli Murat K, Aslan'ın cüzdanını zorla aldığını iddia ederek şikayetçi oldu.

Aslan ise şüphelilerin cep telefonunu çaldığını belirterek haklarında şikayette bulundu.

Zanlıların yapılan üst aramasında Aslan'a ait cep telefonu şüphelilerden Emre A'nın üzerinde ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Öte yandan şüphelilerin olaydan birkaç saat önce üniversite yerleşkesindeki bir marketten peynir çaldıkları iddiasıyla yakalandığı, haklarındaki suçlamayı kabul etmeyen şüphelilerin savcılık talimatıyla ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.