AK Parti, çocuk istismarı iddialarıyla ilgili Meclis araştırma komisyonukurulması için önerge verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve bazı AK Parti milletvekillerinin imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan önergede, çocuklarla ilgili pek çok hukuki düzenleme yapıldığı, iyileştirme ve reformlar gerçekleştirildiği ifade edildi.

Önergede, yapılan tüm bu çalışmaların etki ve sonuçlarının incelenmesi ve çocuklara yönelik her türlü istismar iddialarının araştırılarak alınması gereken ek tedbirlerin tespit edilmesi ve yeni çözüm yolları geliştirilmesi amacıyla Meclis araştırması açılması istendi. 

Koruyucu ve önleyici tedbirler kapsamında aile eğitim programları hazırlandığı ve pek çok aileye eğitim verildiği anlatılan gerekçede şu ifadeler kullanıldı:

"Yapılan tüm iyileştirmelere ve alınan tüm önlemlere rağmen ülkemizde çocuğa yönelik kötü muamelenin bütünüyle önlenememiş olması hepimizi derinden üzmektedir. Çocuğa yönelik kötü muamele, çocuklara fiziksel ve duygusal anlamda yanlış davranılması, cinsel istismar, ilgisizlik ve ihmalkarlık, ayrıca çocukların ticari anlamda ve başka biçimlerde sömürülmesi anlamı taşımaktadır. Çocuk istismarı maalesef dünyadaki tüm ülkelerin sorunudur.

Çocukların istismar ve taciz edilmelerinin etkileri tüm hayatları boyunca aşılamaz sonuçlar doğurmaktadır. Başta aile olmak üzere çevre, devlet, devletin kurumları, sivil toplum, akademi, uluslararası kuruluşlar, özel sektör, her birimiz, çocukların ve doğal olarak toplumun geleceği konusunda sorumluluk taşımaktayız."