Gaziosmanpaşa’daki siyasi partiler, STK temsilcileri ve halkın katılımıyla demokrasi için yürüdü. 15 Temmuz akşamı TSK içindeki bir grup Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) gerçekleştirilmek istenen ve halkın direnişiyle engellenen darbe girişiminin lanetlendiği yürüyüş gerçekleştirildi. Akşam saatlerinde toplanan kalabalık Türk bayraklarıyla, sloganlar ve marşlar eşliğinde, dar ağcına çekilmiş Fethullah Gülen’in maketini taşıyarak tepkilerini dile getirdi. Bağlarbaşı Caddesi’nden başlayan yürüyüş Türk bayraklarıyla, mehter gösterisi, sloganlar ve marşlar eşliğinde Gaziosmanpaşa Meydanı’nda son buldu.
Burada konuşma yapan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “İnsan haysiyeti, onuru ve şerefine milletin kaderine ve iradesine yönelmiş her darbe terör ve kalkışmayı tanımıyoruz. 
Bu kalkışmayı lanetlediğimizi ilan ediyor ve sürecin her anlamda takipçisi olacağız. İstiklalimizin ve namusumuzun şerefimiz için meydanlarda Milli İrade nöbetinde kalacağımızı beyan ediyoruz” dedi. Başkan Usta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bitti demeden asla meydanları bırakmayacağını da ifade ederek, halk iradesinin meydanları doldurmaya devam edeceğini söyledi.