İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenler, Çatalca ve Silivri’de demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlarla buluşarak demokrasi nöbetine devam etti.

Meydanları Türk bayraklarıyla kırmızı beyaza boyayan İstanbullular, Başkan Kadir Topbaş’ı coşkuyla karşıladı. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da Başkan Kadir Topbaş ile birlikte demokrasi nöbetine destek verdi.
Vatandaşlara, “Demokrasi nöbetiniz hayırlı olsun. 15 Temmuz’da bir destan yazdınız. Yeni ufuklar açtınız. Türkiye üzerinde oyun oynamak istemeyenlere fırsat vermediniz” diye seslenen Başkan Kadir Topbaş, şöyle konuştu;
“Sindirmek istediler, sözde bildiri okuttular ve sıkı yönetim ilan ettiler. Nifak sokmaya çalıştılar ama Cumhurbaşkanımızın bir sözüyle halkımız sokaklara indi ve hala demokrasi nöbetini sürdürüyoruz. Hastanede gazilerimiz anlatıyor. Şehit olmak istedik olamadık diyorlar. Şunu söylüyorlar açıkça, “Elimizle tankları durdurabileceğimizi hissettik, helikopterleri yakalayabileceğimizi düşündük. Öyle ilahi bir güç hissettik. İşte bu millet böyle inandığı zaman inancıyla birlikte Çanakkale Destanları yazıp geçilmiyor.”
FETÖ’nün asker kisveli teröristlerinin vatanımınız, milletimiz üzerinde oyun oynadığını, ama vatandaşların imanıyla tankların, topların, namluların karşısına çıkararak darbecilerin hain oyununu bozduğunu anlatan Kadir Topbaş, “Sizler birer gazisiniz. Burada demokrasi nöbeti tutan her bir kardeşim gazidir. Bütün davamız devletimizin bekası, milletimizin devletimizin gücü. Allah devlete millete, askerimize ve polisimize zeval vermesin. Sizler meydanları doldurarak hainlerin iştahlarını kesiyorsunuz. Aramızdaki evlatlarımız bunlara tanıklık ediyorlar. Hafızalarına yerleşiyor ve ileride yetişkin olduklarında bizlerden hayırlı yad edecekler. Gelecek kuşaklara bu böyle aktarılacak” diye konuştu.
Bugün, direnişleriyle destan yazan Çengelköylüleri ziyaret ettiğini dile getiren Topbaş,  sözlerini şöyle sürdürdü; “Çengelköy’de 22 vatandaşımız şehit oldu. Mahallenin muhtarının evine gittim. ‘Karşılarında duruyorum, yapmayın diyorum. Niçin neden demeden beni vurdular’ diyor. Orada esnafı ve hem çalışıp hem okuyan gençlerimizi şehir ediyorlar. İstanbul işgal edildiğinde düşmanın yapmadığını yaptılar. Milletin dişinden tırnağından artırdıklarıyla ellerine tutuşturduğu silahları milletine doğrultuyorlar. Esenlerde 32 yaşında bayan kardeşimiz, bayan olduğu için tankın duracağını zannediyor ama paletleriyle paramparça ediyorlar. Orada da 5 şehit verdik. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz.”
“Burada olduğu gibi dostluklar oluşsun, devam etsin. Birbirimize selam verelim, tebessüm edelim. Bu topraklar hepimize yeter” ifadesini kullanan Topbaş, vatandaşlardan ayrım gayrım yapanlara, fitne çıkaranlara fırsat vermemelerini istedi. İhtilallerin gergin toplumlarda, zayıf toplumlarda gerçekleşeceğini vurgulayan Topbaş, “Bizler biraz zafiyet göstersek, biraz sen ben desek yine nükseder. Ama biz bu hareketi bu birlikteliği gösterirsek hiç biri buna tenezzül edemez. Onun için bunu bir hayır olarak geleceğe yansıtmamız lazım. Siyasi partiler söylemlerinde artık maksadını aşmayan boyuta getirmesin lazım. Halka rağmen, milli iradeye rağmen hiçbir şey gerçekleştirilemez. Bunlar geride kalacak. İkinci bir söze kadar nöbetimiz devam etmeli. Vatandaş olarak bu bizim görevimizdir. Acılar yaşadık ama hamdolsun o uzun gece birden nura dönüştü. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi kefenimizle birlikteyiz. Sizin gayretleriniz dualarınız bu ülkeyi geleceğe taşıyacak” şeklinde konuştu.