Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, A Haber canlı yayınında 15 Temmuz'daki askeri darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bozdağ, Fethullahçı Terör Örgütü'nün eli kanlı lideri Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmemek için ABD'ye yalvardığını söyledi.

"İADE OLMAMAK İÇİN ABD'YE YALVARIYOR"
Bekir Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları;

Bu darbe girişimi elebaşı Fetullah Gülen olan FETÖ'nün Türkiye'deki hainleri tarafından uygulanmıştır. Türkiye olarak Gülen'in iadesi için gerekli dosya gitti ve bu süreçte de geçici olarak tutuklanmasını talep ettik. ABD Dışişleri Bakanı Kerry bu konuda olumlu yaklaşıyor. Onların bu tutumu Gülen'i tedirgin ediyor. İade edilmemesi için ABD hükümetine sesleniyor. Darbeci kişilere gaz veriyor tarih sizi yazacak diyor ama kendisi ABD'ye yalvarıyor. Gel Türkiye'ye tarih seni yazsın kandırdığı beynini yıkadığı ülkesine düşman ettiği bu darbecilere gaz veriyor kendisi iade olmamak için ABD'ye yalvarıyor.

"GEL, ADİL BİR ŞEKİLDE YARGILAN"
Ona buradan çağrıda bulunuyorum. Gel Türkiye'ye burası bir hukuk devleti sizin gibi yargılamayız biz. Adil bir şekilde burada yargılan. Türkiye'ye gelmek için ABD'ye ve başka ülkelere kaçmak ile ilgili çalışmalar yaptığına dair istihbaratlar var. Fetullah Gülen, Mısır, Kanada, Meksika, Avustralya ve Güney Afrika'ya kaçabilir bu konuda çalışmaya başladı. Belgeleri hazırlıyoruz, ABD'ye sunulacak.

DARBECİLERE İŞKENCE YAPILMIYOR
Bu darbe girişimi elebaşı Fetullah Gülen olan FETÖ'nün Türkiye'deki hainleri tarafından uygulanmıştır. Türkiye olarak Gülen'in iadesi için gerekli dosya gitti ve bu süreçte de geçici olarak tutuklanmasını talep ettik. ABD Dışişleri Bakanı Kerry bu konuda olumlu yaklaşıyor. Onların bu tutumu GÜlen'i tedirgin ediyor. İade edilmemesi için ABD hükümetine sesleniyor. Darbeci kişilere gaz veriyor tarih sizi yazacak diyor ama kendisi ABD'ye yalvarıyor. Gel Türkiye'ye tarih seni yazsın kandırdığı beynini yıkadığı ülkesine düşman ettiği bu darbecilere gaz veriyor kendisi iade olmamak için ABD'ye yalvarıyor. Ona buradan çağrıda bulunuyorum. Gel Türkiye'ye burası bir hukuk devleti sizin gibi yargılamayız biz. Adil bir şekilde burada yargılan. Türkiye'ye gelmek için ABD'ye ve başka ülkelere kaçmak ile ilgili çalışmalar yaptığına dair istihbaratlar var. Fetullah Gülen, Mısır, Kanada, Meksika, Avustralya ve Güney Afrika'ya kaçabilir bu konuda çalışmaya başladı. Belgeleri hazırlıyoruz, ABD'ye sunulacak.

Yüksek güvenlikli F tipi cezaevlerimiz var. Buralarda tutuklular bulunuyor. Sığmayan yerlerde bunlara uygun cezaevleri var. Bunlara uygun tüm güvenlik tedbirleri alınmış durumda. Yargılama konusuna gelince, bu soruşturma Cumhuriyet tarihinin en büyük davası. Bunun tek bir yerde yapılması doğru değil. Binlerce kişinin sanık olduğu bir davanın tek bir yerde görülmesi sağlıklı değil. Buna savcılar karar verecektir. Ankara'da bu büyüklükte bir salon yok. Sincan'a büyük bir salon inşaatı başlattık. 4-5 ay içerisinde yargılamanın sağlıklı bir şekilde yapılacağı bir salon olacak. Bu davanın sanıklarının ve avukatlarının bulunabileceği bir duruşma salonunun çalışmaları başladı.

"ANAYASAMIZDA AÇIK HÜKÜMLER VAR"
Anayasamızda açık hükümler var. Türkiye idam cezasını getirmek için anayasada gerekli değişikliği yapmak zorundadır. Türkiye bu cezanın geri getirilmesini istiyor. Halkın bu talebine kulağımızı tıkayamayız. Bu konu değerledirme masasında. Gelirse belirli suçlarla ilgili olur.

HAİNLERE KARŞI BU İTTİFAK ÖNEMLİ
Partiler arasındaki rekabeti bir tarafa iten bir siyaset anlayışı hakim oldu. Cumhurbaşkanımızın Külliye'de liderle biraraya gelmesi çok önemlidir. Hainlere karşı bu ittifak önemlidir. Dünkü fotoğraf ve açıklamalar önemli. Bu olumlu bir gelişme inşallah netice verir. "