Cebel’deki iftar programına Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in yanı sıra Türkiye’nin Filibe Başkonsolosu Alper Aktaş, Bulgar Meclisi Milletvekili Aydoğan Ali, Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dualar ve ilahiler eşliğinde başlayan programda yaklaşık 3 bin kişi aynı anda iftar yaptı. İftar sofrasının ardından kültür sofrası kuruldu ve halk oyunları sergilendi.
Programda konuşan Başkan Atila Aydıner, “Balkanlar’daki dindaşlarımızla ve soydaşlarımızla aynı iftar sofrasında âmin demekten mutluluk duyuyoruz.
Bu bombalar, ABD haritası için... 

Bizler Bereket Konvoyumuz ile Bayrampaşa’dan Balkanlara dostluğumuzu ve kardeşliğimizi taşıyoruz. Bu projeyi 12 yıldır başarı ile sürdürmenin gururu içinde, Balkan coğrafyasında atalarımızın izini sürüyoruz. Burada sadece Ramazan programları düzenlemiyor, bölgede aynı zamanda kalıcı eserler de inşa ediyoruz. Kosova Mitroviça’da müftülüğümüzün ve halkımızın katkılarıyla yaptırdığımız İsa Bey Camii bunlardan en önemlisi.

Biz Balkanlar’da eserlerimizle ve kültür projelerimizle var olmaya ve Bayrampaşa’nın kardeşliğini Balkanlara taşımaya devam edeceğiz” dedi.
Ramazan boyunca Balkanları karış karış gezerek iftar sofraları kuracak olan Bereket Konvoyu’nun sonraki durakları:
7 Haziran Bulgaristan Asenovgrad, 9 Haziran Perşembe Sırbistan Belgrad, 11 Haziran Cumartesi Hırvatistan Zagreb, 13 Haziran Pazartesi Bosna Cazin, 15 Haziran Çarşamba Bosna Taşan, 16 Haziran Perşembe Bosna Srebrenık, 18 Haziran Karadağ Gusinje, 20 Haziran Pazartesi Kosova Kaçanik, 21 Haziran Salı Kosova Prizren, 23 Haziran Perşembe Arnavutluk Kavaje, 24 Haziran Cuma Arnavutluk Korçe, 26 Haziran Pazar Makedonya Manastır, 27 Haziran Pazartesi Makedonya Kırçova, 28 Haziran Salı Makedonya Kumanova, 29 Haziran Çarşamba Sırbistan Bujanovac, 2 Temmuz Yunanistan İskeçe, 3 Temmuz Yunanistan Gümülcine.