24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından geçilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde "Başbakanlık" yürürlükten kaldırıldı.

Böylece Cumhuriyetin ilanından bugüne 94 yıldır faaliyetini sürdüren Başbakanlık Teşkilatı'nın görevi son bulurken, Türkiye Cumhuriyeti'nin 65. Hükümeti'ni kurarak ülkenin 27. Başbakanı Binali Yıldırım, Başbakanlık koltuğuna oturan son isim oldu.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Erzincan Refahiye'ye bağlı Kayı Köyü'nde 20 Aralık 1955'te doğan Yıldırım, Çankaya Köşkü'ne giden yolda emin adımlarla yürüdü.

11 yılı aşan süreyle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı sırasında Türkiye'nin prestij projelerine imza atan ve "mega projelerin mimarı" unvanını kazanan Yıldırım, "icracı bakan" ve "yolların mimarı" olarak da tanındı.

Yıldırım döneminde, dünyadaki 10 büyük projeden 6'sı Türkiye'de gerçekleştirildi. 3. Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, Marmaray, İstanbul-İzmir Otoyolu'nun yanı sıra birçok proje bu dönemde hayata geçirildi.

Başbakan Yıldırım, çok sayıda temel atma töreni ile açılış programlarına katıldı. Bunlar arasında en dikkati çekeni ise 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Çanakkale'de gerçekleştirdiği temel atma töreni.

Ayak açıklığı bakımından "dünyanın en uzun köprüsü" olma unvanını alacak Çanakkale 1915 Köprüsü ile Malkara-Çanakkale Otoyolu'nun temeli, 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde atıldı. Yıldırım'ın özel önem verdiği köprünün 2023'te hizmete açılması hedefleniyor.

Açılışlarla geçen 2 yıl

"Aşkımız hiç bitmesin, Keçiören Metrosu gibi olsun" sözleriyle hatırlanan Keçiören Metrosu da Başbakan Yıldırım'ın açılışını yaptığı ilk projelerden oldu.