Esenyurt Demokrasi meydanında, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve Ehl-i BeytÂlimleri Derneği(EHLADER) Başkanı Hasan Kanaatlı,Esenyurtlu vatandaşlara seslendi. Cumhuriyet Meydanını dolduran binlerce vatandaşa seslenen EHLADER Başkanı Hasan Kanaatlı, “Tarihimize kara leke olarak adını veren 15 Temmuz darbe girişiminde şehadet şerbetini içme şerefine nail olan tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Gazi sıfatına nail olan tüm vatandaşlarımıza ise Allah’tan acil şifalar diliyorum. Vatanımıza, milletimize, demokrasimize yapılan bu darbe girişimini kınıyorum. Bu darbe girişiminin başarısız olmasında etkili olan başta vatandaşlarımız olmak üzere Cumhurbaşkanımız, Genelkurmay Başkanımız, din adamlarımız ve diğer tüm demokrasi destekçilerine teşekkür ediyorum. Bugün onlar sayesinde ülkemiz felaketten kurtulmuştur. Bizleri bölmeye Alevi, Sünni, Türk, Kürt adı altında bölmeye çalışanlar bilmelidir ki bizim Allah’ımız bir, kitabımız bir, Peygamberimiz bir, bayrağımız bir, vatanımız birdir” dedi.

“Feto şeytanına asla pabuç bırakmayacağız”
15 Temmuzdan bu yana Esenyurtlu vatandaşlar ile cumhuriyet meydanında sabahın ilk ışıklarına kadar aralıksız bir şekilde nöbet tutan Başkan Kadıoğlu, “ Biz bu vatanı asla böldürmeyeceğiz. Bizleri çeşitli söylemlerle ayırmaya çalışanlara, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz. Amerika’nın köpekliğini yapan bu FETÖ terör örgütünün başındaki Feto şeytanına asla pabuç bırakmayacağız. Yılmadan, yorulmadan, bıkmadan, usanmadan hep birlikte Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘evlerinize dönebilirsiniz’ emrine kadar bu meydanlarda sabahlamaya devam edeceğiz. Bizlere bu hain planı yapan o alçaklara millet olarak en büyük cevabı verdik. Biz iman dolu göğsümüz ile vatanımıza, bayrağımıza, demokrasimize, Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize yapılan bu haince saldırıya karşı koyacağız ve koymaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan tarihsel veriler ile anlattı 
Esenyurt Cumhuriyet Meydanında sabahın ilk ışıklarına kadar nöbet tutan vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbeti tutan Başkan Kadıoğlu, Osmanlı döneminden günümüze kadar yaşanan batının iç yüzünü, entrikalarla Müslümanları ve Türkiye’yi yıkma çabalarını ve geçmiş darbeleri örnekler vererek vatandaşları bilgilendirmeye devam etti.