Bodrum Belediyesince "Denize en çok mavi yakışır" sloganıyla düzenlenen sezonun son deniz temizliği etkinliği, Kumbahçe sahilinde gerçekleştirildi. Etkinliğe, belediyede görevli 10 dalgıç ile temizlik işleri birimi çalışanları katıldı.

Denizden çıkarılan akıllı telefon, sandalye, minder ile cam, plastik ve metal atıklar, çalışmaları izleyen vatandaşlar ve öğrencileri şaşırttı.

Dalgıçların yardımıyla teknelere taşınan atıklar, Bodrum Belediye Meydanı'nda kurulan alana getirildi. Bir süre burada sergilenen atıklar, daha sonra çöplük alanına götürüldü.


Sezonun son temizlik çalışmasını izleyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, temizlik kampanyasına destek sağlayanlara teşekkür etti.

Denizlerin temiz tutulması için mücadele verdiklerini anlatan Kocadon, "İnsanlar kolay yolu seçip, denizlere çöp atıyor. Oysa denizler gelecek nesillerimize miras kalacak. Bu gördüklerimiz Bodrum'un ayıbı. Türkiye'nin bu kadar medeni insanının yaşadığı bu yerde, bu tür şeylerin yaşanmaması gerekiyor." diye konuştu.

Meydanda, önceki haftalarda yapılan temizlik çalışmalarında çıkarılan atıkların yer aldığı fotoğraflar da sergilendi.