Başkentte aileleriyle Ahmet Hamdi Akseki Camisi'ne teravihe gelen çocuklar, kendileri için oluşturulan oyun alanında hoşça vakit geçirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı hizmet binasının yanında bulunan Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde çocuklar için oyun alanı oluşturuldu.

Çocuklara namaz boyunca bir görevli de güvenlik amacıyla eşlik etti.

Caminin müezzini Mansur Sağır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pilot olarak başlattıkları uygulama üzerinde uzunca bir süredir çalıştıklarını anlattı.

Cemaat uygulamayı beğendi
Uygulamanın cami cemaati tarafından da beğenildiğini aktaran Sağır, şöyle konuştu:

"Cemaatimizden en ufak bir şikayete rastlamadık. Teravihlerde 50-100 arasında çocuk oluyor. Bu çocukların camiyi sevmesi, cami havasını teneffüs etmesi, ileriye dönük Kur'anla camiyle daha çok meşgul olmalarını sağlamak amacındayız. Onlara camiyi sevdirmek hedefimizdi. Nasıl bir şey yapabiliriz düşüncesiyle yapıldı. Cemaatimiz de uygulama nedeniyle rahat bir şekilde namazını kılıyor. Oyun alanı sayesinde çocuklar birbiriyle kaynaşıyor, arkadaş ediniyor. Oyun alanımız nedeniyle çok uzaklardan gelen cemaat var. Hatta Ankara'nın en uzak ilçesi Pursaklar'dan bile gelenler var. Güvenlik amacıyla sürekli çocukların başında duran bir görevlimiz var."

Camideki oyun alanında oynayan çocuklardan Ahmet Yasin Faslı, Yenimahalle'den geldiğini ve oyun alanını çok güzel bulduğunu söyledi.

Yağmur Baruk da camiye anne ve babasıyla geldiğini, en çok ahşap oyuncakları sevdiğini anlattı. Yağmur'un babası Muhammet Bahri Baruk ise oyun alanının iyi düşünülmüş, güzel bir uygulama olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Farklı camilerde uygulanacak
Pilot olarak başlanan uygulamanın farklı camilerde yaygınlaştırılacağı belirtildi.