EREM ŞENTÜRK
Türk Silahlı Kuvvetleri’nce, Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu'nda, Özgür hileli apk indir Suriye Ordusu 12 saatte Cerablus'a girdi. Köyleri tek tek alarak ilerleyen devrimciler operasyonun sonunda geceyi sokaklarda uyuyarak geçirdi.



Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre devrimcilerin hiçbirisi evlere girmemek üzere kesin emir aldıklarını ve değil evlere, bahçelere bile yaklaşmadan yorulunca sokaklarda uyuduklarını belirttiler.



PKK, DAEŞ, Hizbullah ve EsedŞebbihaları gibi terör örgütlerinin girdikleri her kasabada evleri yağmaladıklarını dile getiren yerel kaynaklar “Hür Suriye Ordusu” devrimcilerinin hiç kimsenin evine yanaşmadığını ifade etti. Cerablus’a giren devrimcilerden Abdülaziz, “Biz işgalci değiliz, biz Suriye’nin kendi evlatlarıyız ve evlerin camından içeriye bile bakmıyoruz. Buraya işgal etmeye, yağmalamaya gelmedik, burayı teröristlerden temizleyip hürriyetine kavuşturmak tek amacımız” ifadelerini kullandı.