Hakkari'nin "Çölemerik", Şırnak'ın "Nuh" adıyla ilçeye dönüştürülmesi, Yüksekova ve Cizre'nin il olmasını içeren kanun tasarısı TBMM Başkanlığına sunuldu.

Türkiye Varlık Fonu Kurulması ile bazı kanun ve KHK'lerde değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu. Tasarıyla Hakkari ve Şırnak illeri kaldırılarak, Yüksekova ilçesi merkez olmak üzere "Yüksekova", Cizre ilçesi merkez olmak üzere de "Cizre" adıyla yeni iki il kurulacak.

Eski Hakkari il merkezi "Çölemerik" adıyla ilçeye dönüştürülürken, Derecik Beldesi merkez olmak üzere Yüksekova ilinde Derecek adıyla yeni bir ilçe ve belediye kurulacak.

Yüksekova iline Çölemerik, Çukurca, Derecik ve Şemdinli ilçeleri bağlanırken, ildeki diğer ilçelere bağlı belediye ve köylerin bağlılık durumları ve sınırları korunacak.

Eski Şırnak il merkez ilçesinde "Nuh" adıyla ilçe kurulurken, Cizre iline Beytüşşebap, Güçlükonak, İdil, Nuh, Silopi ve Uludere ilçeleri bağlanacak.

Hakkari Belediyesi Çölemerik adıyla, Şırnak Belediyesi Nuh adıyla ilçe belediyesine; Yüksekova ve Cizre Belediyeleri de il belediyelerine, Hakkari İl Özel İdaresi Yüksekova İl Özel idaresine, Şırnak İl Özel İdaresi de Cizre İl Özel İdaresine dönüştürülecek.