15 Temmuz’daki darbe teşebbüsü sonrası binlerce Bağcılarlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine vatan ve demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyor. Bağcılarlıların coşku dolu nöbetine katılan tanınmış isimler birlikte bayrak dalgalandırıyor.

“Enstrümanlar süpürge, kova, faraş”
Vatan ve demokrasi nöbetinin en ilginç nöbet programlarından birisi de Bağcılar Belediyesi Temizlik Görevlileri Müzik Korosu tarafından gerçekleştirildi. 13 kişiden oluşan ekip, faraş, süpürge, kürek ve kova gibi temizlik malzemelerinden oluşan enstrümanlarıyla darbecileri kınayan türkülerini seslendirdi. Koro, nöbet sırasında sırasıyla Mehter Marşı, Dik Dur Eğilme, Türkiyem, Çanakkale Türküsü ve Genç Osman şarkıları ile darbe karşıtı bestelerini seslendirdi.
“Neyle çalışıyorsak onunla müzik yapalım”
Koronun kurulmasında fikir sahibi olanlardan Bülent İlgün, koronun kurulma sürecini ve demokrasi nöbetinde seslendirecekleri parçalar hakkında konuştu. Sokak süpürgecisi olan İlgün, “Bağcılar Belediyesi Temizlik İşlerine sokak süpürgecisiyim. Bu orkestra yaklaşık bir sene önce kuruldu. Ben daha önce müzisyenlik yaptım bilgim var. Ne yapabiliriz diye konuştuk. Müdürlerimiz koro kurma teklifi yaptı ben de ‘Neyle çalışıyorsak onunla müzik yapalım’ dedim. Bu şekilde çıkan bir fikir. Bugün daha çok günün anlamına uygun demokrasi marşları ve demokrasi türküleri söyleyeceğiz” dedi.
Çöpçüler korosu nöbette olan vatandaşlar tarafından da büyük bir ilgi gördü. Alanı dolduranlar, temizlik aletleriyle yapılan müzik ile söylenen marş ve türkülere eşlik etti ve  o anları cep telefonu kamerasıyla ölümsüzleştirdi.