Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi kapsamında Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Kanserle Mücadelede Hanımefendilerin Liderliği Özel Oturumu"nun açılışında yaptığı konuşmada, kanserin, tüm dünyada gittikçe yaygınlaşan önemli bir toplum sağlığı problemi olduğuna dikkati çekti.

Bilimsel araştırmaların, kanserlerin en az üçte birinin önlenebilir, diğer üçte birinin ise erken teşhisle tedavi edilebilir olduğunu gösterdiğini aktaran Erdoğan, "Kanser kontrolünün ilk adımı, kuşkusuz doğru ve güvenilir bir veri bankasının oluşturulmasıdır. Ancak bu sayede kanser kontrol politikaları geliştirilebilir." dedi.

"İslam terörle özdeşleştiriliyor"

Oturuma, İslam ülkelerinin temsilcilerinin ve hanımefendilerinin katıldığını ifade eden Erdoğan, "İnanıyorum ki, sağlık alanında olduğu kadar başka alanlarda da birikimlerimizi paylaşmak, hepimize güç katacaktır." dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı çatısı altında, İstanbul’da gerçekleşen bu buluşmanın pek çok açıdan değerli ve önemli olduğunu düşündüğünü belirten Emine Erdoğan, "Zira dünyada Müslüman toplumları yakından ilgilendiren çok büyük ortak sorunlarımız var. Ne yazık ki, dinimiz İslam, terörle özdeşleştiriliyor. İslamofobi, insanlık nezdinde Müslümanları korku kaynağı haline getiriyor. Öte yandan, Suriye’deki savaştan kaçan çocuklar, Akdeniz sahillerinde kendilerini ne yazık ki ölüme teslim ediyorlar. Tüm bunlara karşı güç birliği yapıp, ortak bir duruş sergilemeliyiz." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "İslam aleminin ve insanlığın refahı bizlerin gayretine bağlı. İslam dünyası, potansiyelinin farkına varmalıdır. Ayrılıkları bir tarafa bırakarak, Müslümanların izzetini korumak için iş birliği yapmalıdır. Bu buluşmanın, birlik ve beraberliğimizi artırmaya vesile olmasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.