Doğu Anadolu Bölgesi'nde akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışınedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi, birçok ilde hava sıcaklığı sıfırın altında ölçüldü.

Karayolları 183. Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar ve tipi nedeniyle Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof karayollarında ulaşımda aksamalar yaşandığı bildirildi. 

Açıklamada, Ardahan-Artvin yolunun Sahara ile Ardahan-Posof yolunun Ilgar Dağı mevkilerinde yoğun buzlanma ve şiddetli esintinin ulaşımı aksattığı belirtildi.

Özellikle söz konusu yolları kullanacak sürücülerin, zincirsiz yola çıkmaması, takoz ve çekme halatı bulundurması istendi.

19 mahallenin yolu ulaşıma kapandı

Erzurum'da da kar yağışı nedeniyle kırsal kesimdeki 19 mahallenin yolu ulaşıma kapandı.

Belediye ekipleri şehir içindeki yolların açık tutulması ve kapalı yolların açılması için karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Hava sıcaklığının 4-6 derece düşmesi bekleniyor

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 3, Erzurum'da 2, Kars'ta 1 derece ölçüldü. Hava sıcaklığı Ağrı'da sıfır, Erzincan'da 3, Tunceli'de 4, Iğdır'da 5 derece kaydedildi. 
Bölge genelinde hava sıcaklıklarında 4 ile 6 derecelik düşüş yaşanacağı tahmin ediliyor.