15 Temmuz kanlı darbe kalkışması sonrasında başlayan soruşturmalar kapsamında örgütle yakın ilişki içinde olan isimlerin Adana Büyükşehir Belediyesi bağlantıları da birer birer ortaya çıkmaya başladı.

15 Temmuz kanlı darbe kalkışması sonrasında başlayan soruşturmalar kapsamında örgütle yakın ilişki içinde olan isimlerin Adana Büyükşehir Belediyesi bağlantıları da birer birer ortaya çıkmaya başladı.

DARBE KALKIŞMASI ÖNCESİ MANGAL PARTİSİ …

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün ailesinin darbe kalkışması sonucu görevden alınan Mersin İl Jandarma Alay Komutanlığı Harekat Eğitim Şube Komutanı Yarbay Bahadır Kazım Ersoy ile ilişkileri de merak konusu oldu. Darbe girişimi öncesinde Yarbay Ersoy ile Sözlü ailesinin mangal partisinde buluştuğu ortaya çıktı.

FETÖCÜ BAĞLANTILARI ŞÜPHELERİ BÜYÜTTÜ

FETÖ terör örgütüne finans desteği sağlamaktan tutuklu Erkan Karaaslan’a iş veren Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bazı  FETÖcülerle yeni bağlantıları şüpheleri büyüttü. Sözlü ve ailesinin FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınıp  adli kontrol şartıyla serbast kalan  Kadir Somer ile ilişkileri de mercek altına alınıyor.


İLİŞKİLER AĞI BUNUNLA DA SINIRLI DEĞİL…

2014 yerel seçimleri öncesinde Sözlü’nün anonsçuluğunu yapan, seçim sonrasında ise kentteki Ramazan etkinlikleri boyunca sahneye çıkan yerel sanatçı Kadir Somer  ile sık sık görüntü veren Sözlü ailesinin ilişkiler ağı bununla da sınırlı değil. Bir başka iddia ise Kadir Somer’in Büyükşehir Başkanı Sözlü ile Mersin Büyükşehir arasında köprü olduğu…

FETÖ TUTUKLUSU EMNİYETÇİNİN DOSTU MU?

Kadir Somer ile birlikte Tarsus ilçe emniyet müdürü iken FETÖ soruşturması geçirip emekliye ayrıldıktan sonra Mersin Büyükşehir zabıta daire başkanlığına getirilen ve şu an tutuklu olan Sadettin Yaşar Aksoy’un da çok yakın dost oldukları da iddialar arasında.

FETÖCÜNÜN NİKAH ŞAHİDİ SÖZLÜ VE ÇAY!

Adana’daki Ramazan etkinliklerinde sürekli yer alan Kadir Somer’in nikah şahitliğini ise FETÖ tututklusu Pozantı Belediyesi eski Başkanı Mustafa Çay ile Hüseyin Sözlü ile darbeci yarbayın birlikte yapması dikkat çeken başka  ayrıntı. Hüseyin Sözlü, FETÖcü Somer ile  kınasında, nişanında ve düğününde de aynı  fotoğraf karesinde yer alıyor.  Hüseyin Sözlü’nün kardeşi Adana Demirspor Başkanı Sedat Sözlü’nün darbe girişiminden kısa süre önce halay Kadir Somer ile hayal çekerken poz vermeleri de dikkat çeken bir ayrıntı.

DARBECİ YARBAY FAHRİ DURUKAN’IN DA KİRVESİ

Görevden alınan Yarbay Kazım Ersoy’un, aynı zamanda Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Fahri Durukan’ın oğluna kirve olduğu da öğrenildi. 15 Temmuz darbe kalkışmasından yaklaşık bir hafta önce yani 8 Temmuz’da mangal partisinde buluşan isimler ise son derece dikkat çekici.

DARBE ÖNCESİ MANGAL PARTİSİ PAYLAŞIMI…

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün kardeşleri Adana Demirspor Başkanı Sedat Sözlü ve Adem Sözlü ile Hikmet Avşar ve Zabıa Daire Başkanı Fahri Durukan ile Sözlü ailesinin akrabası olan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde görevli Hikmet Avşar ile Kadir Somer mangal partisinde darbeci yarbayla biraraya geldiler. Çamlıyayla’daki mangal partisindeki bu buluşmalarını sosyal medyadan da paylaştılar.

www.egemengzt.com