Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Hz. Muhammed (S.A.V)'e en güzel övgülerin söylendiği Dörtyol Meydanı’ndaki programa; AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



"Hz peygamberin anıldığı meydan en güzelidir"
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gecede meydanı dolduran vatandaşlara seslenen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "İnsanlar, duygularını kelimelere dökmek için şiir yazarlar. Şiirlerin en güzeli, sözlerin en güzeli, Hz. Peygamber için yazılmış olanlardır. Meydanların en güzeli de Hz. Peygamber'in anıldığı meydandır. Ve bu gece, bu meydanı dolduran sizlere canı gönülden teşekkür ediyorum. İnsanlığın Hz Peygamber'in ümmeti olduğunu fark etmesi gerekiyor. Eğer ümmet olma idrakini yeniden kuşanırsak, yeryüzünde kan ve gözyaşı son bulur" dedi.

Dörtyol Meydanı, dua meydanı
Geceye katılan AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak da, "Her akşam Ramazan etkinliklerinde buradasınız. Burası meşhur bir meydan, dua meydanı. İnşallah Kadir Gecesi'nde yine burada hep birlikte dua edeceğiz. Esenler, kentsel dönüşümde destan yazıyor. Esenler, destan yazmaya devam edecek ve daha güzel olacak" şeklinde konuştu.



En güzel şiirler onun için okundu
Naat Gecesi'nde Hz. Peygamber'e övgüler dolu en güzel şiirler okundu.
Arnavutluk'tan Orhan Hajdari ve İran'dan Mohammed Rigi Derakhshan'ın da kendi dillerinde okudukları naatlarla katıldıkları programda, Dörtyol Meydanı'nı dolduran konuklar duygusal anlar yaşadılar.
"Bir şeyleri değiştirmek için yüreğimizin sesini yükseltmemiz lazım" diyen Prof. Dr. Nurullah Genç, gecede Hz. Muhammed'e övgülerle dolu olan ve dillerden dillere dolaşan "Yağmur" adlı şiirini okudu. Programda Eğitimci-Yazar Veysek Kafalı ve Esenler'de düzenlenen Naaat- Şerif yarışmasında birinci olan Berkin İsmailoğlu da sahne aldı.
Naat Gecesi'nin son konuğu ise Esenlerlilerin ekranlardan tanıdığı tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez oldu. Program, Yenilmez'in okuduğu "Sürgün" adlı şiir ile son buldu.