Malatya'da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele yasasında değişikliğe gidilmesini şart koşan Avrupa'ya sert sözlerle yanıt verdi. Erdoğan, ''Vize konusunda Türkiye'ye terörle mücadele yasasını değiştirin diyenler, önce parlamento yanındaki terörist çadırlarını kaldırsınlar'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

Allah'a şükür Malatya'ya elimiz boş hiç gelmedik. Birçok hizmetlerimiz oldu. Ahde vefanız için her birinize şükranlarımı sunuyorum.


MALATYA'MIZ 13 ŞEHİT VERDi

Malatya her dönemde olduğu gibi bu dönemde de ülkesine sahip çıkma konusunda en önlerde yer alıyor. Terör operasyonlarında Malatya'mız 13 şehit verdi. Tıpkı Çanakkale'de, Malazgirt'teki ataları gibi.

DÜNYAYA MEYDAN OKURKEN, ARKAMDA ÜLKEM OLDUĞUNU BİLİYORUM

Rabbim bölgede görev yapan askerimizi, korucularımızı muhafaza etsin.

Çukur siyasetiyle ülkeyi bölmeye çalışanlara inat biz kapılarımızı tüm dünyaya açıyoruz. İslam dünyası Türkiye'ye bakıyor. Türkiye de size bakıyor.Gerektiğinde tüm dünyaya meydan okurken, arkamda ülkemizin tamamının olduğunu biliyorum.

Temmuz ayından bu yana olduğu gibi bizi bölmeye çalışanlar kazdıkları çukurlara gömülecek.

Şehitlerimiz var, ama bilesiniz ki binlerce teröristi Allah'ın izniyle çukurlara gömdük.Neymiş paralel devlet. Boşuna heveslenmesinler. Amerika'da kendilerine 400 dönüm yer vermişler. Herhalde devletleri orası.
Terör örgütlerin tek zararı Müslümanlara olmuş. Sonra da cihat ediyoruz diyorlar.

Suriye'de 600 bine yakın insan, katil Esed, terörist Esed tarafından öldürüldü.

Vize konusunda Türkiye'ye terörle mücadele yasasını değiştirin diyenler, önce parlamento yanındaki terörist çadırlarını kaldırsınlar.