Esenler'de Ramazan'ın bereketi, her akşam kurulan komşuluk sofralarında doyasıya yaşanıyor. Gencinden yaşlısına, kadınında erkeğine tüm sokak sakinlerinin bir araya geldiği iftarlarda birlik ve beraberliğin en güzel örnekleri veriliyor. Menderes Mahallesi'nde 351. Sokak sakinlerinin iftar sofrasına Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da konuk oldu.

Sokak sakinlerinin evlerinde hazırladıkları yemekleri birbirlerine ikram ettiği iftara Başkan Göksu'nun yanı sıra AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Esenler Belediye Meclis Başkanı Murat Gülkıran ve bazı meclis üyeleri de katıldı.

İftar öncesinde sokak sakinlerine hitap eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Kurduğunuz bu güzel sofradan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bugün konu komşu evinde yemekleri hazırlıyor ve birbirine ikram ediyor. İşte bizim belediye olarak varmak istediğimiz nokta burası. Burada asıl olan şey; soframızda komşumuzla ekmeğimizi paylaşabilmek. Bu sofralara emek veren, gönül veren hanımefendilere özellikle teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hak, rızkınızı, sofranızı, yuvanızı bereketlendirsin" diye konuştu.

AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran da, ekmeklerini, aşlarını komşularıyla paylaşarak güzel bir dayanışma örneği gösteren sokak sakinlerine teşekkür etti.
Okunan ezanla birlikte aynı sofrada buluşan yüzlerce kişi hep birlikte oruçlarını açmanın mutluluğunu yaşadılar. Sokak sakinlerinin evlerinde hazırladıkları yemekleri birbirlerine ikram ettiği iftar, yapılan yemek duası ile sona erdi.