15 Temmuz darbe girişiminin önemli direniş noktalarından biri olan Esenler, şehit yakınları ve gazilerine sahip çıkmaya devam ediyor. Hükümet tarafından devletin tüm imkanlarının seferber edildiği direnişin sembolleri şehitlerin yakınları ve gaziler için Esenler Belediyesi de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

HER ŞEHİT YAKINI İÇİN BİR MÜDÜRLÜK
Darbe girişiminin ardından şehit yakınlarını ve gazileri bir an olsun yalnız bırakmayan ve her türlü ihtiyaçlarını karşılayan Esenler Belediyesi, şehit yakınları ve gaziler için "yardım yönetmeliği" hazırladı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun talimatı ile hazırlanan yönetmelik, Belediye Meclisi'nin Eylül ayı ikinci oturumunda kabul edildi. Böylece her bir şehit yakını ve gazi, belediye bünyesindeki bir müdürlüğün sorumluluğuna alındı. 

ŞEHİT YAKINLARI İLE YAKINDAN İLGİLENİLECEK
Şehit yakınları ve gazilerle ilgilenecek birimlerin müdürleri, belli periyotlarla şehit yakınlarını ve gazilerini ziyaret edecek. Şehit yakınlarının yaşadığı travmanın olumsuz etkilerini azaltıcı yönde ekonomik, sosyal ve kültürel çalışmalara öncü olacak olan birim müdürleri, şehit ve gazi çocuklarının eğitim-öğretimleri konusunda da çalışmalarda bulunacaklar. 

BAŞKAN GÖKSU BİZZAT TAKİP EDECEK
Esenler Belediye Meclisi’nde kabul edilen yönetmelik ile oluşturulan ve şehit yakınları ile gaziler için yürütülecek her türlü çalışmayı takip edecek kurulun başında Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu bulunuyor. Başkan Göksu, yardım yönetmeliği kapsamında gerçekleştirilecek her türlü çalışmayı yürüten, yönlendiren ve denetleyen isim olacak.