Esenler halkı, 15 Temmuz akşamı ülkemizin birliğine ve beraberliğine yönelik devletimizi ele geçirme girişimini her platformda protesto etmeye devam ediyor. Her akşam Dörtyol Meydanı'ndaki coşkulu vatan nöbetinde bir araya gelen on binlerce Esenlerlinin tepki gösterdiği Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)'nin darbe girişimini, Esenler Esnafı da anlamlı bir eylem ile protesto etti. 


Esenler esnafı dolar kullanmayı bıraktı
Vatan nöbeti için Dörtyol Meydanı'nda buluşan Esenler esnafı adına basın açıklaması yapan Abdurrahman Bölük, 15 Temmuz'un Türkiye için bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekerek, "Fethullah Gülen denilen vatan haini, haydut insanların dini duygularını sömürerek 40 yıl bu ülkeyle alçakça savaşmıştır. ABD'den şifreli 1 dolarlarla militanlarına şifreli bilgiler vermiştir. Hainler, ceplerinde 1 dolarlarla kanalizasyon çukurlarında yakalanmıştır. Esenler esnafı olarak, şimdi bu 1 dolarları hak ettiği yer olan kanalizasyona atıyoruz" diye konuştu. 
Bölük, konuşmasının sonunda, artık dolar kullanmayacaklarını ve bankalardaki dolar hesaplarını kapatacaklarını söyledi. 

Başkan Göksu esnafa destek verdi
Esenler esnafının protestosuna Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da destek verdi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan darbecilerin kanalizasyonda yakaladığını hatırlatan Başkan Göksu, "Bunların işi gücü tuzak, işi gücü saklanmak, işi gücü arkadan vurmak. Bizler en azından kendi yaşantımızda bunları elimizin tersiyle itelim, dolar kullanmayalım" dedi. 
Basın açıklamasının ardından Esenler esnafı, FETÖ/PDY'nin darbe girişiminin sembolü olan  1 dolarlık banknotları yırtarak kanalizasyona attılar. Dörtyol Meydanı'nı dolduran Esenlerliler, Esnafın anlamlı protestosuna alkışlarla destek verdiler.