Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, bir kısım sanık savunmalarının beyanlarının birbiriyle çeliştiğini, birinin diğerinin "darbeye teşebbüsten" haberi olduğu şeklinde ifadeler kullandığını belirtti.

Müşteki ve tanık beyanlarının da sanık savunmalarıyla çeliştiğini ifade eden mahkeme heyeti, havalimanındaki eylemlere ilişkin görüntülerin bilirkişi raporunun henüz tamamlanmadığını kaydetti.

Mahkeme, bu gerekçelerle beraber dosyadaki kamera görüntüleri, dijital materyal incelemeleri, mevcut delil durumu ile istenilen cezaların alt ve üst sınırını dikkate alarak tüm tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verdi.

Darbe girişiminde Atatürk Havalimanı'ndaki eylemlere ilişkin ham görüntülerin haber ajanslarından ve havalimanı yönetiminden temin edilerek dosyaya gönderilmesi için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazılan müzekkerenin akıbetinin sorulmasına hükmeden heyet, bu görüntülerin bilirkişiye gönderilerek görüntülü rapor düzenlenmesini karara bağladı.

Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen bir kısım tanıklar hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasına, bir kısım tanıkların ise ifadesinin alınması için yazılan talimat dönüşlerinin beklenmesin karar vererek, duruşmayı 8 Ekim'e erteledi.